I dag skrev BT om Bård Kjersem og familien hans, som må dra til Bergen 16. mai for å rekke prosesjonene og arrangementene i Bergen 17. mai.

Planen deres var å overnatte hos familie på Bønes. Årsaken var at familien ikke har bil, og det går ikke buss fra Herdla før om ettermiddagen. Familien har besøk av en tante fra England, som gleder seg til å oppleve bergensk feiring av nasjonaldagen. Da salgssjefen og direktøren på First Hotel Marin hørte dette, bestemte de seg for å spandere hotellovernatting og 17. mai-frokost på familien.

Slipper overnatte i peisestue

Når BT overbringer tilbudet til Bård Kjersem, blir han overlykkelig.

— Tusen hjertelig takk, det er jo alle tiders! Det slår vi til på. Nå spares svigermor for masse arbeid, og vi slipper å stue oss sammen i en peisestue, smiler han.

— Jeg er helt månebedotten, legger han til.

— Det var salgssjefen som leste om familien i BT, forteller direktør Jan Sverre Stray på First Hotel Marin. Selv var han i Oslo og hadde ikke lest BT. - Hun ringte meg og spurte om vi skulle tilby dem rom på hotellet. Klart vi gjør det, sa jeg.

Hotell med hjerterom

Hotelldirektøren lover firebarnsfamilien en toroms familiesuite på 50 kvadratmeter, og et eget rom i nærheten til den engelske tanten.

— Akkurat nå har vi ganske mange ledige rom, det er en liten lunge i en ellers travel sesong, sier han.

Hotellet, som ligger ved Bryggen, har 150 rom. Stray forteller at det som regel bare er tilreisende som bor på hotellet.

— Dersom det er noen flere lokale som ønsker en overnatting i sentrum, kan vi kanskje gi dem et spesialtilbud, sier han. Han synes det er hyggelig å kunne hjelpe, spesielt i en tid med mye fokus på hotellstreik.

— Vi har ganske stort hjerterom. Det passet meg også fint å få bruke hodet på noe annet enn bare problemer i dag, sier det travle hotelldirektøren, som også er streikegeneral på arbeidsgiversiden.

UTEN BIL: I går fortalte Bård Kjersem om problemene med å komme fra Herdla til Bergen sentrum 17. mai. Nå får hele familien bo gratis på hotell.
FOTO: TOR HØVIK