Politiet fikk onsdag kveld melding om at en kvinne var utsatt for en overfallsvoldtekt på Nykirkeallmenning på Nordnes.

Kvinnen i 20-årene varslet politiet om at en ukjent mann hadde fulgt etter henne fra Strandgaten og utover mot Nykirken.

Ble fulgt etter

— Dette skjedde ca klokken 22.30. Kvinnen gikk av en buss på Torget, og gikk utover Strandgaten og C. Sundts gate. Hun merket at en mann fulgte etter henne fra begynnelsen av Strandgaten. Hun vet ikke nøyaktig når han begynte å følge etter henne, sier Jannicke Bremer Johannessen, politiførstebetjent ved Bergen sentrum politistasjon.

På Nykirkeallmenningen ble kvinnen utsatt for det politiet beskriver som en fullbyrdet voldtekt.

Etterlyser vitner

— Mannen løp fra stedet, opp mot Haugeveien på Nordnes. Vi er svært interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha sett de to sammen, eller beboere i området som kan ha sett eller hørt noe, sier Johannessen.

Politiet i Bergen får nå hjelp fra Kripos i etterforskningen.

— Vi får bistand fra Kripos, i form av en én taktisk etterforsker som kommer til Bergen for å jobbe på saken i noen dager.

- Svært alvorlig

- Hva er grunnen til at dere ber om hjelp fra Kripos?

— Det dreier seg om en overfallsvoldtekt, altså en svært alvorlig sak. Det hender vi ber om bistand, noen ganger over telefon, andre ganger ved at etterforskere kommer og arbeider sammen med oss. I dette tilfellet hadde de mulighet til å sende en etterforsker, og det benytter vi oss av, sier Johannesen.

Gjerningsmannen er beskrevet slik:

  • 30-40 år gammel, lys i huden.
  • Rundt 190 centimeter høy, med tredagers-skjegg.
  • Snakket gebrokken engelsk.
  • Gikk i mørke klær og hettegenser. Kvinnen er 160 centimeter høy, slank, og har langt, blondt hår i en hestehale. Hun gikk med en grønn jakke.

Krimteknikere på stedet

Kvinnen varslet umiddelbart politiet, som rykket ut til stedet. Det er gjennomført kriminalteknisk åstedsundersøkelse, og politiet har snakket med personer i området.

— I tillegg søker vi med sporhund, sjekker registrene våre for liknende saker, og gjør en rundspørring i området, sier Johannessen.

- Ser dere dette i sammenheng med blottingen på Sydneshaugen i morges?

— Det er selvfølgelig noe vi undersøker.

Kvinnen ble i natt kjørt til legevakten for undersøkelse, og var deretter i avhør hos politiet. Hun skal være preget, men ikke fysisk skadet.

Da BT var på stedet ved 10.30-tiden, holdt politiet på med rundspørring i området. Politiet har fått en del tips i saken, men så langt er ingen pågrepet.