«Vi har alt på stell» dundrer på musikkanlegget, og Fanarussen fra russebussen har nok det meste på stell, bortsett fra russebuss.

Utbrent

Fredag ble den første turen også den siste, for russebussen «The last trip». Etter den dramatiske brannen i Åsane, er bussen fullstendig utbrent og egnet verken som kjøretøy eller vorspiellokale. Lørdag kveld er 26 av de 27 medeierne derfor samlet hjemme hos en av dem. Hjelp til å komme seg fra vorspielet har de også fått.

— Alle har hatt veldig sympati med oss, og de andre bussene i Bergen har sagt at vi kan være med dem i dag, sier russebussjef Ivar Ytrebø.

- Besvimte

Selv havnet han på legevakten etter bussbrannen.

— Jeg gikk i sjokk og besvimte. Da jeg så flammene og det guttene mine har jobbet for i tre år gå opp i røyk, ble det for mye å ta inn, sier Ytrebø.

Han fikk hjelp av kamerater frem til ambulansen kom.

— Da var jeg våken, men klarte ikke å snakke, sier Ytrebø.

Dagen derpå går det bedre, og klokken 14 var guttene samlet til krisemøte.

Preget av uhell

— Det var først og fremst for å samle gjengen. Vi har vært gjennom veldig mye. Først kjøpte vi én buss, så ble den ødelagt. 1. mars kjøpte vi ny buss og fikset alt av interiør. Så brant den. Ingenting har vært helt med oss, sier Ytrebø.

Selv om russetiden har vært preget av flere uhell, tenker de også på det som gjenstår.

— Vi har snakket ut i dag, og det viktigste er at ingen ble skadet. Det er det vi tenker på nå. Vi tenker også på om det er mulig å få tak i en ny buss, og prøver å skrape sammen nok penger, sier Ytrebø.

Det er fortsatt ikke kjent hvordan brannen startet. Bussen var EU-godkjent samme dag som den brant. Den hadde ikke kaskoforsikring, fordi det ifølge ungdommene ikke var mulig å få annet enn ansvarsforsikring til russebusser.

TOTALVRAK: Slik så russebussen ut etter at brannen var slukket fredag kveld.
Eirik Brekke