Den erfarne fjernsynsjournalisten Andal — med lang fartstid som anker og journalist på BTV - trodde det var en forsinket aprilspøk da han ble bedt om å møte på prøvefilming. Men henvendelsen var høyst seriøs.

I disse dager holdes det casting til filmen «En helt vanlig dag på jobb». Filmen handler om arbeidsmetodene til Se & Hør og er basert på boken til Håvard Melnæs.

Sans for humor

I en av rollene er bergenser og hoffreporter i ukebladet, Kjell Arne Totland. Castingbyrået Casting Vest ringte derfor Andal, og lurte på om han ville stille til audition. En av fire har så langt prøvd seg på rollen.

— Jeg tror han har en forståelse for hva som ligger bak personligheten til Totland og så er de jo fra samme by. Andal har også en viss sans for humor og det er viktig i en film som skal være litt humoristisk, forteller castingansvarlig Caroline Oppedahl i Casting Vest.

Castingbyrået fra Bergen formidler skuespillere, statister og modeller til blant annet filmoppdrag.

Det er selskapet Folk Flest som har kjøpt rettighetene til Håvard Melnæs sin bok. Erlend Loe skriver filmmanus og innspillingen vil skje i løpet av 2009-2010. Får han rollen?

Selv om det gikk bra på audition i dag, får ikke Andal svar før om et par uker.

— Jeg synes det gikk veldig bra. Med tanke på at han ikke er profesjonell skuespiller så kom han veldig fort inn i det og tok det på strak arm, sier Oppedahl.

Og lurer du på hvordan originalen tar seg ut? Se her.