Hordaland fylkeskommune har fått inn over 300 søknader til de nye stillingene som bussjåfører i fylket. Til sammen skal 20-25 stillinger fylles.

De som velges ut, får sette seg på skolebenken de neste 11 ukene.

Det er imidlertid langt fra gratis å bli bussjåfør. Hver plass på kurset koster mellom 80.000 og 100.000 kroner.

  • **Les også:

— Tenker for lite på kundene** Er sikret jobb

Kurset er for øvrig ikke støttet av Lånekassen, slik at deltakerne vanligvis må betale alt ut av egen lomme. Denne gangen finansierer imidlertid Fylkeskommunen hele sulamitten.

De som kommer seg gjennom kurset, er i tillegg sikret jobb hos ett av selskapene Tide, Nobina eller Modalen Eksingedalen Billag de neste tre årene.

Fylkeskommunen er langt ifra overrasket over skaren med søkere.

— Vi visste på forhånd at behovet for bussjåfører i fylket er stort. Søknadsbunken dokumenterer at det også er mange som ønsker seg inn i yrket, seier rådgiver Stig Aasland ved opplæringsavdelingen i Hordaland fylkeskommune i en pressemelding.

  • **Les også:

Sjåføropprør mot tabbesystemet** Har fått mye kritikk

Det har vært mye storm rundt busstilbudet i Hordaland det siste året, og selskaper som Tide har fått mye negativ oppmerksomhet.

Etter at fylkeskommunens operatørselskap, Skyss, tok over administrasjonen av alle ruter i fylket, har det heller ikke vært fritt for dårlige bussopplevelser blant Hordalendingene.

Senest denne uken kunne bt.no fortelle at Skyss’ elektroniske informasjonstavler er et halvt år forsinket.

Aasland var ikke tilgjengelig for kommentar fredag kveld.

Kunne du tenke deg å bli bussjåfør? Bruk kommentarfeltet!