Søndag 3. august omtalte Bergens Tidende saken om 93 år gamle Anna Fjellestad, som ikke fikk bo sammen med sin 86 år gamle ektemann. Paret hadde levd sammen i mer enn 50 år, men da Sverre havnet på sykehjem, fikk ikke Anna følge etter, selv om hun er pleietrengende.

Årstad bydel har nå vurdert Annas sak på nytt. Hun har fått innvilget midlertidig sykehjemsplass på Bergen Røde Kors sykehjem.

— Hun har fått en seks ukers korttidsplass, i løpet av de seks ukene skal det vurderes om hun skal få permanent plass, sier Elin Wathne, fungerende pleie- og omsorgssjef i Årstad bydel.

Wathne oppgir at Anna Fjellestad er blitt plassert på Bergen Røde Kors sykehjem fordi det var det eneste stedet 93-åringen ønsket å være.

Anna flyttet inn på sykehjemmet i går ved 12-tida. Gjensyngleden var stor da hun fikk møte ektemannen.

— Det er kjekt at hun kommer hit, dette er et godt sted, sier Sverre.

— Jeg håper jeg kommer til å få fast plass her. Jeg klarer ikke å bo hjemme lenger, sier Anna.

Niesen til 93-åringen er lettet for at tanten har fått sykehjemsplass.

— Dette blir til det beste for dem, sier niesen, som har vært engasjert i tantens sak, men som ikke ønsker å ha navnet sitt i avisen.

Også helsebyråd Helen Nordeide Fløisand er glad for at Anna Fjellestad har fått sykehjemsplass. Da saken var omtalt i Bergens Tidende sist, lovet helsebyråden at hun skulle se nærmere på saken.

— Dette var kjekt å høre. Det er mitt inntrykk at bydelene jobber for å skaffe folk plass, sier Fløisand.

FÅR BO SAMMEN: Anna Fjellestad har fått sykehjemsplass, og får bo samme sted som ektemannen Sverre.<br/>Foto: EIRIK BREKKE