— Dette er betyr en stor lettelse for Line Maries familie. De siste tre ukene har vært knallharde for dem, og belastningen har bare økt etter hvert som tiden har gått, forteller Dag Gaassand, som er familiens talsmann.

Rapporten ikke ferdig

Myndighetene på Malta har holdt tilbake den døde jentens kropp, fordi det skal ha vært nødvendig i forhold til granskning av sykehusets behandling av 14-åringen. Rapporten var ventet å være ferdig i forrige uke, men er ennå ikke klar.

Midt i sorgen har derfor familien ventet i ukesvis på en dato for når datterens kiste kunne komme hjem til Norge.

— Familien var innstilt på at det kunne ta tid å få Line Marie hjem til en begravelse.

Frustrasjonen økte for hver eneste dag som gikk, forteller Gaassand.

Begraves neste uke

Beskjeden om frigivelse kom ved 11-tiden torsdag, og familien brukte hele gårsdagen på å organisere Line Maries siste reise hjem. Ifølge Gaassand vil hun bli begravet torsdag eller fredag i neste uke.

Line Maries dødsfall har fått stor oppmerksomhet på Malta. Både politiet og sykehusledelsen er blitt utsatt for krass kritikk etter å ha gitt feilinformasjon av graverende karakter til både lokal og norsk presse.

DØDE: 14 år gamle Line Marie Andersen (lengst til venstre) døde under en språkreise til Malta i sommer. Nå får endelig foreldrene den døde datteren hjem til Norge.