Helse Bergen har vurdert tilbudene til Bergen Brannvesen og Os Ambulanse og kommet til at Brannvesenet har det beste tilbudet. Beslutningen ble offentliggjort på en pressekonferanse i dag klokken 1500.

Sikrer arbeidsplasser

Kontraktsforhandlingene har pågått i to måneder og de siste forhandlingsmøtene ble holdt i forrige uke. Det har helt til i dag vært usikkerhet om hvem som ville gå av med seieren.

For Brannvesenets ansatte betyr denne kontrakten svært mye. Hadde ikke Brannvesenet fått avtalen, ville en rekke ansatte ha mistet arbeidet sitt.

— Jeg skal ikke legge skjul på at vi nå føler både glede og lettelse, sier brannsjef Helge Eidsnes.

Hadde brannvesenet tapt oppdraget, som de har hatt i 50 år, ville 45 av de ansatte mistet jobben.

Ny ambulanse i Fana

Avtalen innebærer blant annet at brannvesenet oppretter en ny ambulansestasjon ved Lagunen kjøpesenter. Det skjer ved å flytte ambulansen som i dag er stasjonert på Årstad.

Det er første gang avtalen er gjenstand for en budrunde. Lars Arnestad, som har ledet forhandlingene for Helse Bergen, legger ikke skjul på at de er fornøyd med å ha flere konkurrenter. Prisen på avtalen vil hverken han eller brannsjefen ut med.

FÅR KONTRAKTEN: Alt tyder på at Bergen Brannvesen får kontrakten til å drive ambulansetjenesten i Bergen. Dermed kan brannsjef Helge Eidsnes puste lettet ut.
Foto: Ørjan Deisz