— Det er et helt normalt miljø her, med mange ufattelig bra mennesker, sier elevrådsrepresentant Annette Johannessen.

I går fikk skolen besøk av byrådene Hans-Carl Tveit og Trude Drevland. De ønsker å gjøre noe med problemene i Årstad bydel, og de episodene som har vært på Gimle ungdomsskole i høst.

Derfor har de bestemt å plassere en barnevernsvakt på Gimle skole. Samtidig skal en gruppe utrede tilstanden i bydelen.

— Dette skal vi gjøre i alle bydelene. Jeg vil ikke ha en unødvendig stigmatisering før vi vet hva som er problemet. Derfor skal vi ved hjelp av utekontakten kartlegge utfordringene i bydelene, sier helsebyråd Trude Drevland.

En bra skole

Det har vært flere uheldige episoder i Årstad bydel i år. Og i september måtte politiet tilkalles etter at en elev ble slått ned av en annen i et friminutt. De tilhørte to forskjellige gjenger ved skolen.

Dette til tross, elev Annette Johannesen og elevrådsleder Kine A. Solberg er positive til politikernes forslag. Likevel mener de at verken Gimle skole eller Årstad bydel er så ille som media vil ha det til.

— Det er noen få som ødelegger, men vi føler ikke at det er noe stort problem ved skolen, sier Kine.

Annette fremhever det positive som skjer ved skolen.

— Vi har mange kulturmessige tilbud, en dansegruppe, vi har skuespill, jente- og guttefotballag. Vi har mange talenter her på skolen, sier hun.

Galt inntrykk

Rektor Cato Davidsen mener skolen har fått et ufortjent dårlig rykte.

— Vi jobber med ungdommer fra a til å, de fleste er kjekke unger, men noen er det ikke. Jeg aksepterer ikke at det festes et galt inntrykk av skolen, sier Davidsen.

— Trenger skolen en barnevernsvakt?

— Jeg ser at en annen institusjon enn skole, lærer og politi kan være et godt supplement, og de har en god kompetanse i forhold til rådgivning, sier Davidsen.