Fortvilelsen var stor da Hordaland fylkeskommune sa opp avtalen med alle brukerne av idrettsbygget på Vestlandsheimen. Deler av den nedlagte institusjonen skal leies ut som midlertidig fengsel med 96 åpne soningsplasser.

Gleden er tilsvarende stor da BT forteller at helsebyråd Trude Drevland (H) har fått til en avtale. Kriminalomsorgen region vest lar andre bruke basseng og idrettshall mandag til fredag. Fangene får enerett i helgene.

— Kjempebra, hun fortjener en klem, sier Jan Ivar Brundtland, far til Iselin, som er elev ved Åsane videregående og nyter treningen i det lunkne bassenget.

Trude Drevland er full av lovord over velviljen Kriminalomsorgen har lagt for dagen. Og tilsvarende kritisk til fylkeskommunen. - Her er det Kriminalomsorgen som fortjener ros, understreker hun.

Per Sigurd Våge, direktør for Kriminalomsorgen region vest, var ukjent med hvor hardt oppsigelsene rammet, før BT skrev om saken.

— Vi tok oss nær av dette og diskuterte internt om det var mulig å finne en mellomløsning. Svaret ble denne delingen som setter tydelige skiller mellom utenforstående og vår bruk av anlegget, forteller Våge.

— For oss er ikke dette en optimal løsning, men vi ønsker å ta hensyn til lokalmiljøet rundt fengslet, legger han til.

BADEGLEDE: Kriminalomsorgen slipper omverden til på Vestlandsheimen hele uken. Iselin Brundtland skal fortsatt få kose seg i bassenget. Her ledsaget av Mona Helsør. ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE