Onsdag ettermiddag ble den gifte 51-åringen hentet av politiet på sin egen arbeidsplass, og siktet for seksuell omgang med en jente under 14 år.

Saken startet tidligere i forrige uke da politiet i en av Bergens nabokommuner fikk besøk av en 18 år gammel kvinne som ville anmelde 51-åringen for seksuelle overgrep.

Misbrukt på campingplass

Kvinnen fortalte at hun hadde blitt misbrukt av faren til en venninne, og at misbruket skal ha foregått fra hun var 13 år gammel.

Misbruket skal ha skjedd ved en campingplass i en av Bergens nabokommuner, hvor 51-åringen ofte pleide å feriere.

18-åringen var selv vitne i 2006, da 51-åringen ble anmeldt for å ha befølt en 20 år gammel kvinne på overkroppen.

Den gang skal hun ha blitt truet til å ikke fortelle hele sannheten om sitt eget seksuelle forhold til ham. I august i fjor fikk han 5000 kroner i bot for tilfellet med befølingen.

I etterkant av at den 18 år gamle kvinnen nå har valgt å anmelde, har politiet utvidet siktelsen til også gjelde 51-åringens stedatter. Hun er i dag i begynnelsen av 20-årene, og skal ha blitt misbrukt av stefaren sin siden hun var under 16 år gammel. Misbruket av henne skal ha vart helt frem til nylig.

Krisehjelp

De pårørende til de to jentene som er involvert, har fått krisehjelp som følge av overgreps-avsløringen. 51-åringen er en bekjent av foreldrene til kvinnen som har anmeldt ham.

— Dette er en stygg sak. Jeg utelukker ikke at vi kan komme til å måtte utvide siktelsen, sier politiadvokat Elisabeth Deinboll.

51-åringens stedatter og hennes venninne har navngitt en rekke andre jenter som kommer til å bli viktige vitner for politiet.

Da 51-åringen ble fengslet i fire uker fredag, var det med bakgrunn i faren for at 51-åringen skulle få mulighet til å påvirke viktige vitner.

Jostein Alvheim, 51-åringens forsvarer, sier at hans klient erkjenner delvis straffskyld.

— Han innrømmer at han har hatt utuktig omgang med de to, men han er ikke enig i at det har skjedd før de var seksten år gamle, sier Alvheim.