Oster, Stord, Midthordland, Granvin, Vestgar og Hitra laget rammen rundt et nydelig arrangement. Det spørs om det noen gang har vært bedre, tett i tett med veteranbåter innerst i Vågen.

Det var nesten som 17. mai og julaften på en gang, flotte bunader, kystkultur, sang og musikk. Det var bare å velge mellom alle herlighetene.

Folk koste seg i varmen.

Damene, og noen menn, i Nordhordland husflidslag solgte strikkevarer, og øsekar.

Betasuppe og kaffe

— Her er oppskrifter, vi har trykket opp noen for det er ikke alle gamle damer som er på internett, sa søstrene Gunn og Vivian Husa til en av de interesserte kundene.

Anne Grethe Breisnes forteller at de er 160 i laget, fra syv nordhordlandskommuner, og har 17 ulike kurs.

Mange rusler rundt fra bod til bod, fra båt til båt. Inn for å spise litt betasuppe, eller lapskaus, titte ut vinduene på folk som gikk i kø utenfor, eller bare ta et rundtykke i hånden og sette seg på en ledig benk. De kom godt med i går.

Damene i Sangforeningen Ekko på Askøy er noen ivrige sjeler. De står på og hadde det skikkelig travelt i boden sin med salg av rundstykker og lefser.

— Vi har vært med hvert eneste år fra begynnelsen, sier Gro Dankertsen.

Det er imponerende, og det spørs om noen slår dem der, for dette var 36. gang med Torgdag.

Og for en dag!

Trommedamene

Mye artig var det også. Damene fra Haukeland sykehus, som har laget sitt eget buekorps, Haukeland bataljon kaller de seg for, trommet så det ljomet, folk klappet. Det var veldig populært, men har vel ikke så mye med kystkultur å gjøre. Men det spiller ingen rolle, kystkultur og bykultur går hånd i hånd.

Her var irsk folkesang, det er klart det hører med, det er jo et kystland det også med vann hele veien rundt. Selv om det ligger langt vekke, så ble det så nær med ekte sangglede fra scenen.

Og mange andre flotte deltakere.

Alle hadde det gøy, små og store.

POPULÆRE: Sund Toraderklubb gledet folk på Fisketorget i går. Flere turister stilte seg opp ved siden av og lot seg fotografere. Det blir skrytebildet hjemme i Russland, eller Japan, eller andre steder. Fra venstre: Marta Gunnarsen Havås, Eli Gerts, Per Pedersen, Sonja Pedersen og Elisabeth Lie.
SEAN MELING MURRAY