Morten Ørn betegner funnet som svært interessant. Det ble gjort onsdag ettermiddag.

— Det var barn i området ved Skjoldstølen som fant dette i skogen. Vi fikk melding om funnet ved 17-tiden onsdag og har vært der med krimteknikere og hunder, sier stasjonssjefen ved Bergen sør politistasjon i Fana.

- Det er ikke først gang politiet får hjelp av barn som er ute og leker?

— Nei, de er flinke og viktige for oss.

VIKTIG FUNN: Stasjonssjef Morten Ørn ved politiet i Bergen sør er optimist med tanke på å løse klokkeinnbruddet i Lagunen. Onsdag fant barn bæreposer som ble brukt.
Nilsen Arne

— Står dere foran et gjennombrudd i etterforskningen? - Det er for tidlig å si, men det som ble funnet onsdag, er svært interessant for etterforskningen, svarer Ørn.

Ørn er helt sikker på at tingene som ble funnet stammer fra det grove innbruddet mot Iversen & co. Ur og smykker natt til fredag 23. august. Tyvene tok med seg klokker og smykker i tre bæreposer. De ble altså funnet i går.

— De minner om de store blå bæreposene man får på Ikea. Materialet er det samme, men de er hvit og grønnfarget. Dessuten er det dobbel glidelås på toppen, forteller Ørn.

Stort område

- Fant dere andre gjenstander på stedet?

— I tillegg til poser og og en god del emballasje fra klokkene, fant vi noen smykker. Dessuten ble det gjort andre beslag som jeg ikke vil kommentere av hensyn til etterforskningen, svarer Ørn.

Han forteller at beslaget var spredt ut over et ganske stort område.

Ser til Polen

Politiet arbeider ut fra en teori om at tyvene kan være polske.

— Vi jobber opp mot mulige gjerningspersoner i Polen. Gjennom Kripos har vi kontaktet polsk politi for å utveksle informasjon om mulige gjerningsmenn, sier Johannes Råen, leder for spesialgruppen MVK (mobile vinningskriminelle) i hordalandspolitiet.

- Betyr det at dere har konkrete navn på mistenkte i saken?

— Det vil jeg ikke kommentere.