— Jeg tar ingen velgere for gitt. Heller ikke de som er samlet her i dag. Men de skal få høre hva som er viktig for meg, sa Dagfinn Høybråten like før han entret Levende Ords kveldsmøte.

Det fikk de høre. Etter å ha sunget og danset til tonene av «Gud er god hele tida» snakket Høybråten varmt om både kjernefamilien, om barns oppvekstvilkår, om sin støtte til verdens fattige, sin sympati for Israel og om sin motstand mot abort og kjønnsnøytrale ekteskap.

Stemningen var nok ikke like høy som under sirkus Carl I. Hagen i fjor, men etter applausen å dømme falt mange av Høybråtens argumenter i god jord blant Levende ord-medlemmene.

Viktig arbeid

KrF-lederen var også full av lovord for arbeidet som foregår i Levende Ord, og ønsket ikke kommentere kritikken som har blitt reist mot menigheten.

— Jeg har ikke behov for å dele ut karakterer til menigheter. Levende Ord gjør mye bra. Det setter søkelys på samfunnsspørsmål og det står det respekt av.

— Når en samlet presse skriver at startskuddet for valgkampen gikk på Levende Ord så er jo det en fjær i hatten for denne menigheten, uansett hva man måtte mene om hva de for øvrig står for, sier han.

Høybråten mener at det ikke er problematisk at en menighet som Levende Ord har skaffet seg en posisjon hvor politikerne nærmest renner dørene ned.

— Nei, jeg synes ikke det. De har jo hele tiden vært opptatt av å invitere politikere fordi de gjerne vil ha dem i tale, og det synes jeg er sprekt gjort. Og vi kommer, sier han.

Bjørn Olav Hammerstad, informasjonsansvarlig i Levende Ord var også tydelig fornøyd med kveldens besøk.

— Det betyr svært mye for oss at politikerne kommer hit. Målet er å sette viktige verdispørsmål på dagsordenen. Og få et konkret svar på hvordan de ulike partiene stiller seg til disse verdiene, sier han.

Han tror KrF fortsatt har større oppslutning enn FrP i menigheten.

— Hadde det vært valg i dag, så ville nok de aller fleste medlemmene her stemt KrF, mens Frp hadde kommet på en god annenplass, fortsetter han.

Overbeviste

Sølvi Falck fra Bergen mener Høybråten imponerte.

— Jeg synes det han sa var bra, og jeg er enig i det meste. Det er viktig at vi ikke får et samfunn hvor folk faller igjennom, hvor barn har det trygt og godt og at familien bygges opp igjen.

Om hun kommer til å stemme KrF eller Fremskrittspartiet under valget har hun ikke bestemt seg for.

— Jeg har stemt KrF før, og Høybråten virket overbevisende, men Gud velsigne Hagen.