-  Jeg trodde først det var samboeren min som køddet med meg. Jeg dro i dynen, og så at det lå en mann og en dame der. De dro dynen over seg igjen. Jeg fikk fullstendig sjokk, sier Stian Pedersen.

Han og samboeren var i ferd med å flytte, og hadde latt leiligheten i Sandviken stå tom noen dager i august i fjor. Da så innbruddsparet sitt snitt til å flytte inn.

Låste dem inne

-  Jeg lukket døren og låste dem inne. Da kom mannen seg på beina og sparket i døren. Jeg ringte brødrene mine, og de kom med én gang, sier Pedersen.

I mellomtiden klatret innbruddstyven ut soveromsvinduet, og prøvde å låse opp døren utenfra.

> Jeg kunne ikke tro det da jeg fikk høre at det hadde vært innbrudd. Jeg ble utrolig sint over at noen kunne trenge seg inn i vårt private hjem. Da de ble fraktet av gårde av politiet begynte jeg bare å hylgrine Vibeke Lokøy

-  Han kom gående i min morgenkåpe og med en hasjpipe i hånden. Vi så at han var ruset. Vi ba ham sette seg ned og holde seg i ro, og det gjorde han heldigvis, sier Pedersen.

Han ringte også samboeren Vibeke Lokøy, som var på jobb på Sotra. Hun kastet seg i en taxi og nådde frem like før politiet.

-  Jeg kunne ikke tro det da jeg fikk høre at det hadde vært innbrudd. Jeg ble utrolig sint over at noen kunne trenge seg inn i vårt private hjem. Da de ble fraktet av gårde av politiet begynte jeg bare å hylgrine, sier Lokøy.

Leiligheten hadde fått hard medfart.

Tømte barskapet

-  Det virket som de hadde fått med seg andre og festet i flere dager. Det så helt forferdelig ut. De hadde spist maten vår, kastet klærne utover, tømt barskapet og stjålet mange av verdisakene. De ødela fotoalbum og tok også ting som hadde stor verdi for oss, men ikke for dem, forteller samboerparet.

Etter noen dager ringte de politiet for å høre hvordan det gikk med saken. Da fikk de vite at gjerningsparet ble løslatt dagen etter pågripelsen.

-  Etter det har vi ikke hørt noe mer. Vi aner ikke om det blir noen rettssak eller hva som skjer.

Hendelsen har ikke satt dype spor.

-  I begynnelsen var vi kjempenøye med å sjekke at vinduene var lukket og døren låst. Vi visste ikke om de kunne komme tilbake, siden de ble løslatt av politiet. Nå tenker vi ikke så mye på det.

Les mer om hvordan narkokriminaliteten rammer i onsdagens BT!