Fergesambandet Halhjem-Våge har stått stille siden i morges etter at MF Ullensvang fikk motorstopp på vei inn mot Halhjem.

I forbindelse med motorstoppen i morgentimene har fergen vært borti en liten grunne utenfor Halhjem.

– Motoren stoppet og vi lå og drev en liten stund, men var sikret med anker da den så vidt var borti en liten grunne, sier driftsinspektør i Tide sjø, Jonas B. Torsvik til RadiOs.no.

— Har fergen fått store skader på grunn av dette?

– Vi har dykker nede som har funnet en liten sprekk i en av propellene, men vi vet ikke om dette er en gammel skade eller noe som har skjedd nå. Vi filmer nå alle deler av skroget som kan ha vært borti grunnen. Så langt ser det ikke ut til at det er noen skader, sier Torsvik.

Har hatt motoren i gang

- Hva kan du så si om motorhavariet i morges?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Vi har hatt motoren i gang etter stoppen og vil lage en intern rapport på det som skjedde, sier Torsvik til RadiOs.no.

Fergesambandet har vært helt stengt siden uhellet skjedde i morges, men Tide håper å komme i gang ut på ettermiddagen.

– Vi håper å være i rute til 16.20 avgangen. Om det blir med denne fergen eller en erstatningsferge er ikke avgjort ennå. Vi vil kunne få på plass en erstatningsferge innen rimelig kort tid, sier driftsinspektør i Tide sjø, Jonas B. Torsvik til RadiOs.no i 14-tiden.

I mellomtiden må folk som skal til og fra Tysnes bruke Hatvik-Venjaneset og kjøre over Fusa.

Det ser ellers ut til at trafikken går normalt på fergesambandet Halhjem-Sandvikvåg i ettermiddag.

Jan Petter Svendal