• Jeg så at noe var unormalt, sier minibankkunden som fant svindlerutstyr i minibanken utenfor Café Opera torsdag kveld.

Et forsøk på minibanksvindel ble avslørt i DnB NORs minibank på Engen, like ved Café Opera, ved 20-30-tiden.

— Det var en våken bankkunde som oppdaget utstyret og ringte til oss. Vi sendte en patrulje bort, og ganske riktig var det montert skimmingutstyr på minibanken, sier operasjonsleder Bjarne Flokenes ved Hordaland politidistrikt.

Kameramobil

Utstyret omfattet både mobiltelefon med kamera, og en kortleser. Sannsynligvis er mobiltelefonen brukt til å filme når bankkunder taster pinkoden sin.

— Jeg kan foreløpig ikke si noe om hvor profesjonelt dette utstyret er. Vi sikrer bevis på stedet nå. Skimmingutstyret sikres i sin helhet, og skal undersøkes av krimteknikere, sier Flokenes.

Politiet vil lete etter fingeravtrykk og DNA-spor. Det er uklart hvor lenge utstyret har vært montert i minibanken.

— Det er blant forholdene som nå vil bli undersøkt, sier Flokenes.

Blant annet vil eventuelle opptak fra overvåkingskameraet i minibanken bli gjennomgått. Politiet avhørte en gruppe østeuropeiske menn like ved åstedet, men hadde torsdag kveld ikke pågrepet noen for svindelen.

I verste fall har svindlerne allerede lyktes i å tappe kontoer. Alle som har brukt minibanken den siste tiden, gjør lurt i å sjekke de siste bevegelsene på kontoen sin nøye.

Noe var galt

Bankkunden som avslørte svindelen, la merke til at noe var galt med minibanken.

— Da jeg satte inn kortet, la jeg merke til at det så helt feil ut, sier den 31 år gamle mannen til bt.no.

Sammen med en kamerat grep han tak i den merkelige "utveksten" på minibanken, og rev den forsiktig av. Bak en list lå en mobiltelefon og en kortleser.

— Vi ringte politiet med en gang, og jeg sperret kortet mitt, sier den årvåkne mannen.

Kameratgjengen filmet også området rundt minibanken, og vil overlevere filmen til politiet som bevismateriale.

Privat
Privat