— Jeg våknet i fred og fordragelighet, bare for å finne en haug tekstmeldinger på telefonen min. Det var fremmede mennsker som lurte på tilstanden til bilen min. Jeg skjønte ingenting, og måtte ut i gaten for å se om bilen sto der, sier Even Thomsen.

Etter hvert skjønte han på alle henvendelsene at bilen, en splitter ny Tesla Model S, var lagt ut til salgs på finn.no.

Må finansiere bryllup

I annonsen gis det en utførlig forklaring på hvorfor bilen selges:

— Min elskede Tesla selges med tungt hjerte. Da jeg tidligere i vinter kom til å fri til kvinnen i mitt liv, hadde jeg ikke sett for meg at hun ville gifte seg allerede til sommeren. For å ha råd til å arrangere bryllupet må jeg derfor selge drømmebilen over alle drømmebiler. Denne bilen gjør 0-100 km/t på 4,4 sekunder, har nydelige kjøreegenskaper og passer i alle anledninger.Bilen er kjøpt ny i Norge, og ble levert i fjor høst. (altså før jeg fridde...).

Og prisen er det ingenting å si på: 550.000 kroner skal Thomsen ha for bilen, ifølge annonsen. Et avslag i hundretusenkronersklassen fra det han selv ga for den for bare noen måneder siden.

- Kan leveres i Finnmark

Den desperate brudgommen tilbyr seg også å levere bilen hvor det måtte være.

— Bor du i Finnmark er heller ikke det noe problem, da jeg kan levere den kostnadsfritt hvor som helst i landet bare for å tilbringe mest mulig tid bak rattet før drømmebilen byttes med drømmedamen, heter det i annonsen.

SPOTTPRIS: 550.000 for denne bilen er litt av et røverkjøp. FAKSIMILE: FINN.NO

Potensielle Tesla-kjøpere har kanskje ikke husket å sjekke kalenderen i forfjamselsen over det gode tilbudet, for henvendelsene strømmer på. I løpet av noen få timer ble annonsen vist mer enn 1200 ganger.

— Det ringer hele tiden. Noen tilbyr seg til og med å bytte mot andre biler. Men nå har jeg laget en standardisert SMS til de som ringer, som forklarer at dette er en spøk. Jeg får mange lykkønskninger tilbake, sier Thomsen.

Han tar spøken med godt humør.

— Det er jo morsomt, selv om jeg ikke har fått gjort så mye på kontoret i dag, sier han.

Bruden tilstår

Det tok Thomsen noen timer, men litt etter klokken 10 tirsdag formiddag klarte han å avsløre hvem som sto bak - trodde han.

— Det var en av mine to forlovere. Jeg fikk ham til å sette bilen som solgt nå, sier han.

BT sender en melding til forloveren og ber ham om en forklaring. Minutter etter ringer forloverens søster - som også er Thomsens kjæreste.

— Ja, det er nok meg som står bak. Jeg fikk hjelp av broren min til å lage annonsen, men det var min idé, sier Christina Knudsen.

Frykter hevn

Tanken oppsto under en diskusjon om aprilspøker på jobb.

— Da slo det meg at jeg kunne finne på noe med denne bilen. Even er over snittet interessert i biler, og det tok ham litt tid å overbevise meg om at vi skulle kjøpe denne. Derfor tenkte jeg at han fortjente en spøk om det. Men jeg hadde aldri forventet en sånn respons, det var mest tenkt som en intern greie, sier Knudsen.

I dag liker hun bilen godt, og vil gjerne beholde den - selv om det ganske riktig er bryllup på gang.

— Nå er det vel bare å grue seg til neste år?

— Tja, det spørs om han venter litt lenger. Neste år blir for opplagt. Men jeg regner med det kommer en hevn en gangs, sier Knudsen.

Har du blitt lurt i dag? Eller står du bak en morsom spøk? Fortell gjerne om den i kommentarfeltet!