— Det er forferdelig at dette skjer. Det er ren dyremishandling, sier bonde Olav Sævareid i Skånevik til BT.

Pilker og sluker

Mandag gikk han til politiet og anmeldte forholdet. Lensmannen i Vindafjord etterforsker saken der det er mistanke om tjuvslakting.

— Før jul fant jeg pilker og store sluker i ullen på to sauer. De som har gjort dette, har stått og kastet slukene mot saueflokken, på samme måte som man gjør når man fisker. Når anglene har festet seg i ullen, har de dratt til, men gøtten har åpenbart røket, mener Sævareid.

Han fortalte politiet at han før jul også fant et lam i terrenget som var slaktet. Deler av dyret lå igjen i terrenget i Tungesvik-området i Etne kommune.

— Vi etterforsker saken, bekrefter lensmann Ingvar Gjerde i Vindafjord.

— Vi har tidligere hørt om at folk bruker fiskeutstyr for å lokke lammene til seg. De får dyrene på kroken og fanger dem, for deretter å slakte dem. Man skulle tro det var mer humane måter å gjøre dette på, legger lensmannen til.

Politiet ser svært alvorlig på saken og er interessert i tips fra publikum. I samme område i Tungesvik er det også meldt om tyveri av 1000 liter diesel.

Fremmede biler

Sævareid har ikke eksakt oversikt over hvor mange dyr som kan være borte.

— I fjor forsvant flere dyr. Jeg har 200 sauer og har ennå ikke full oversikt over hvor mange som er borte, men naboen min savner 7-8 sauer, forteller han.

Bonden håper at medieomtale kan føre til at politiet får tips om saken.

— Vi har sett mange fremmede biler i området og mistenker at de har noe med dette å gjøre, sier Olav Sævareid.

— Det er forferdelig at lam slaktes. Dyret jeg fant i terrenget var dumpet, etter at det beste kjøttet var fjernet. Restene lot de bare ligge igjen. Forferdelig, sier Olav Sævareid.

Har du tips eller bilder? Send MMS til 2211@bt.no!

sluker.jpg
PRIVAT