En 38-år gammel mann er dømt til seks måneders fengsel etter at han gikk amok på en mann han fant i seng med sin samboer.

I følge BA skal det ha svartnet for mannen da han fant en naken mann i seng med sin samboer.

Hjem fra byn

Natt til lørdag 9.juli i fjor tok samboeren og den andre personen nattbussen hjem fra byen sammen. Begge personene var beruset, og den fornærmede målte en promille på 1.6 på Haukeland sykehus noen timer senere.

De to personene gikk hjem til kvinnen. Kort tid etter kom 38-åringen hjem.

— Han ble svært sint og fornærmet da han så fornærmede og kvinnen nakne i sengen, lyder det i dommen. Kvinnen prøvde å roe samboeren sin, men lyktes ikke.

Den nakne mannen forholdt seg rolig, og prøvde å finne klærne sine.

- Kommer ikke levende fra det

– Jeg håper du forstår at du ikke kommer levende ut herfra, sa 38-åringen til den nakne mannen.

Deretter ga han mannen et hardt slag mot hodet, som medførte at den fornærmede falt i bakken. Mannen ga seg ikke med det, og fulgte opp med flere kraftige slag mot hodet. 38-åringen endte til og med opp med et brudd i hånden han slo med.

Tiltalte forklarte i retten at han slo fordi han var sint på grunn av det han hadde sett, og at det "klikket for han".

Offeret ble påført flere kutt i ansiktet, og måtte sy 24 sting. Han ble innlagt på Haukeland og var sykemeldt i to uker etterpå.

Fengsel

I dommen går det frem at retten hadde forståelse for at mannen ble sint etter det han opplevde, men at krenkelsen han ble møtt med ikke sto i forhold til de alvorlige skadene han påførte offeret.

Dommerne var likevel uenige om hvilken straff mannen burde få. Mindretallet mente han kunne idømmes samfunnsstraff, blant annet av hensyn til mannens sønn.

Flertallet avgjorde at forbrytelsen kvalifiserte til seks måneders fengsel, tre av dem betinget.

Fra før er mannen domfelt åtte ganger, hovedsaklig for vold, trusler, tyveri og narkotika.