Sekken ble funnet like ved et veldig stup ved Skykkjedalsfossen, nær Rembedalsvatnet. Letingen blir derfor konsentrert om området rundt stupet.

— En av teoriene våre er at den savnete bergenseren kan ha falt utfor stupet, sier vaktsjef Dagfinn Stokken ved Hordaland politidistrikt.

Sterk vind

Et Sea King redningshelikopter ble tidligere i morges satt inn i letingen etter mannen, men sterk vind i området har gjort arbeidet vanskelig.

— Vi setter derfor inn en lokal klatregruppe i letingen. De blir flydd inn til Rembedalsvatnet med et annet helikopter. Gruppen er allerede på vei, men vi regner med at det vil ta tid før innsatsen deres kan gi resultater. Det er et stort område, og det er ikke mulig å bruke mobiltelefonene der, forteller Stokken.

Fjellvant

Den savnete 47-åringen er fjellvant og er medlem av Den Norske Turistforeningen. Han skal likevel ikke være spesielt godt kjent i området som han denne gang la ut på tur i.

Ifølge redningsleder Walle var 47-åringen ikke utstyrt med mobiltelefon da han reiste hjemmefra.

Mannen forlot hjemmet i Rådalen ved 07-tiden lørdag morgen, og kjørte til Simadalen i Eidfjord.

Søker med helikopter

— Etter planen skulle mannen gå til Rembedalseter. Han hadde avtalt å ringe familien når han etter planen skulle komme tilbake til Eidfjord ved 19-tiden i går kveld, opplyser redningsleder Sølve Tanke Hovden ved Hovedredningssentralen på Sola til bt.no.

Familien meldte mannen savnet sent i går kveld, etter at de ikke hadde fått livstegn fra mannen.

Mannskaper fra Eid hjelpekorps, Norske Redningshunder og lensmannskontoret i Eidfjord deltar i leteaksjonen. Et Sea King redningshelikopter fra 330-skvadronen bistår i søket.