Mannen ble i begynnelsen av mars pågrepet av politiet i Halden mens han var på vei inn i Norge fra Sverige. Ifølge politiet var bilen fylt opp med nesten 300 liter alkohol; 120 liter brennevin og 170 liter vin.

VestNytt omtalte saken torsdag.

— Videokamera på stativ

Samme dag som mannen ble pågrepet, tok politifolk fra Fjell og Sund lensmannskontor seg inn i hans hjem på Sotra. Under ransakingen fant de, sammen med mer alkohol, fotografier og videoopptak. Opptakene skal ifølge politiet vise at mannen begår flere seksuelle overgrep mot en 12-13 år gammel jente i hans eget hjem.

— Vi antar at han selv har gjort opptakene ved å sette videokameraet på et stativ. Siktelsen omfatter overgrep mot én jente. Vi vil undersøke om det kan være flere, sier lensmann John Reidar Nilsen.

- Ikke i slekt

Nilsen vil ikke si noe om antall foto og filmer, men opplyser at det ikke er store mengder. Ifølge lensmannen og politiadvokat Ane Kvaal er det ikke grunnlag for å si at overgrepene har elementer av vold.

— Hans forklaringer samsvarer på vesentlige punkter ikke med vår etterforskning, sier Nilsen. Jenten skal ikke være i slekt med mannen, opplyser Ane Kvaal.

Mannen, som ikke skal være straffedømt for liknende forhold tidligere, ble sluppet ut fra to ukers varetekt like før påske.