• Vi går nok til politiet med dette, sier kollektivboerne Joey og Steven. I bosshaugen utenfor huset fant de både et skattekort og en regning med navn på.

— Folk kikker inn vinduet til meg og gir oss stygge blikk når de skjønner at vi bor her. Det er så pinlig at jeg har begynt å trekke for gardinene, sier Steven Flett.

Muggent brød

Han er en av fire som bor i kollektivet i Fosswinckels gate, ikke langt unne Grieghallen i Bergen sentrum.

Rett utenfor Stevens vindu har noen dumpet en haug med søppel i løpet av helgen.

Et muggent og oppskåret brød innepakket i plast. En tilgriset kremfløte-sprayboks, en tom snusdåse, en kilo med sammalt rug, en T-skjorte, shampooflasker, en halvtom pakke med engangs plasthansker. Det flyter på fortauet utenfor.

- Ekkelt, pinlig og uhygienisk

— Jeg kan ikke si det hundre prosent sikkert, men jeg tipper det har med streiken å gjøre, sier Steven, som jobber i en privat barnehage.

— Det er sikkert noen som har funnet en «grei» løsning på sitt søppelproblem. Én ting er å tyvlåne plass i søppelspannet vårt, som vi opplever innimellom. Men dette er ikke greit. Det er ekkelt, pinlig og uhygienisk. Jeg har sett kråker og måker rote rundt i bosset, og det kan tiltrekke seg rotter. En del er blåst vekk, sier Steven.

Fant navn

I bosshaugen fant de også en del papirer med navn på. De har prøvd å kontakte personen, en mann og en kvinne, men ikke fått svar. Foreløpig aner de ikke hvor bosshaugen kommer fra.

— Vi kommer sannsynligvis til å politianmelde dette, selv om det sikkert ikke skjer så mye med saken av den grunn, sier Joey Parkash, som driver YX-stasjonen nær legevakten i Bergen.

— Politiet streiker jo også, legger han lakonisk til.

- Rydder ikke selv

Kollektivgjengen nekter å rydde opp griseriet selv.

— Det har litt med selvrespekt å gjøre. Det blir sikkert til at vi rydder opp til slutt, men jeg synes synderne skal plukke det opp igjen. Og hvorfor skal vi rydde, hvis ingen henter det likevel, spør han.

OVERFYLT: Ikke langt unna kollektivet til Steven og Joey, i samme gate, begynner manglende søppelhenting å bli synlig.
Ørjan Torheim