— Bosset du ser på bakken her, taler for seg selv. Det ser rett og slett ikke ut.

Turgåer Lynn Steinset Myrdal rynker på nesen der hun står, midt i en svær bosshaug i Kanadaskogen.

Frykter for barna

For litt over ett år siden kom hun over den noe spesielle teltplassen, bare noen meter fra en av de populære turstiene i området.

Utenfor teltet ligger det store mengder boss, brukte sprøyter, klær, sminkeutstyr og emballasje.

Noen har tydeligvis brukt skogen som kombinert bolig og bossplass. Myrdal er bekymret, særlig for de minste brukerne av turområdet.

— Jeg treffer stadig på barn når jeg går tur langs denne stien med hunden min, og barn er som kjent nysgjerrige. Det skal ikke mye til før de springer vekk fra stien når de er ute på tur, sier hun.

- Varslet i fjor

Teltplassen ligger bare noen få hundre meter unna den populære badestranden ved Tennebekktjørna i Nipedalen.

Myrdal oppdaget bossdyngen allerede på forsommeren i fjor.

— Jeg ringte Grønn etat i Bergen kommune umiddelbart, og forklarte hva jeg hadde kommet over. De lovet å rydde opp, men ingenting har skjedd. Jeg har vært på tråden til dem flere ganger. Det holder ikke, sier Myrdal.

FOLKSOMT: Det varme været gjorde at det ble folksomt på stranden i Nipedalen onsdag formiddag. Men i skogen bak til venstre skjuler det seg en hemmeliighet av det møkkete slaget.
Christian Nicolaisen

— Forkastelig

Hun bor selv i Hetlevikåsen, bare noen hundre meter unna, og bruker turløypene flere ganger i uken.

— Jeg syns det er forkastelig at noe sånt blir liggende i mer enn ett år uten at det skjer noe, sier Myrdal.

BT tok onsdag kontakt med Grønn etat, ved seksjonsleder Rune Hesjedal, som administrerer kommunens park og byrom.

Skal rydde opp

SVINESTI: Bergen kommune lover at de vil sende mannskaper ut for å rydde vekk det Grønn etat omtaler som en svinesti.
Christian Nicolaisen

Han reagerer når han får se bildene fra Kanadaskogen.— Det ser ut som en svinesti, og slik skal det slett ikke se ut i de naturområdene Grønn etat forvalter, sier han.

Nå lover kommunen at de skal rydde opp.

— Vi skal sørge for at dette skrotet blir fjernet i løpet av få dager. Dersom det stemmer at dette har ligget her i mer enn ett år, er det beklagelig, sier Hesjedal.

Vil varsle politiet

Han understreker at det i utgangspunktet ikke er forbudt å sette opp telt i Kanadaskogen. Men, friluftslivsloven inneholder en god del begrensninger for teltbruk i det fri.

— Det er for eksempel ikke tillatt å ha telt stående oppe i mer enn to døgn uten grunneiers tillatelse. I tillegg skal ikke teltet være til utilbørlig ulempe for andre som vil nyte friluftslivet. Slik jeg ser det, er dette absolutt tilfelle i denne saken, sier Hesjedal.

Etter å ha sett BTs bilder, varsler seksjonslederen at han også vil ta kontakt med politiet. Utenfor det aktuelle teltet ligger det en god del brukerutstyr, som brukte sprøyter og tomme pilleglass.

— Ut fra bildene ser det ut som at det er blitt brukt narkotika på stedet også. Da syns vi det er riktig at også politiet blir informert, sier Hesjedal.

Kommunens ansvar

Han sier at han har sjekket internt i etatens systemer, men kan ikke finne at henvendelsen fra Myrdal er blitt registrert noe sted.

— Når hun sier at hun har gitt beskjed til oss, så har jeg ingen grunn til å betvile det. Det er uansett vårt ansvar å sørge for at det ser skikkelig ut, og vi er takknemlige for at publikum følger med og sier fra når de ser sånt, sier seksjonslederen.

SPRØYTER: Utenfor teltet ligger flere brukte sprøyter, tomme pilleglass og annet boss. Teltplassen ligger bare noen meter fra en populær tursti.
Christian Nicolaisen