Pia pludrer fornøyd på gulvet, vel utvitende om at hun har spist av posen som viser seg å inneholde mark. Mor Irene tror ikke hun har tatt skade av dyrene, men synes likevel ikke det er stas at datteren kan ha fått dem i seg.

Melet er hirse av merket Helios, og Irene kjøpte det på Kinsarvik fruktutsalg.

Fant mark for tredje gang

— Det er faktisk tredje gang jeg opplever at det er dyr i Helios' mel, sier Irene.

— Første gang fant jeg en møll i byggmelet. Den lå helt øverst i pakken, og vi oppdaget det derfor før noen hadde spist av melet. Neste gang fant vi mark i hirsen. Da så vi et spindelvevlignende belegg på innsiden av posen, og skjønte at ikke alt var som det burde være. Men denne gangen så alt fint ut, og det var ikke før torsdag morgen jeg så antydning til spindelvevdannelser. Da jeg så tømte ut noe av melet, krøp marken frem, forteller hun.

Irene synes Nestle barnegrøt inneholder for mye sukker, og ville derfor prøve et alternativ.

— Da er det ikke andre alternativer enn å kjøpe økologisk. Disse pakkene er dyre, og da burde man være sikker på at innholdet var bra, sier småbarnsmoren.

- Får pengene tilbake

Irene tror marken formerer seg i og med at hun finner den levende i posen. Hun har gått gjennom skuffen der hun oppbevarere melet for å se om det er andre kilder til mark, men har ikke funnet noe. Alle åpne poser og pakker er lukket med klyper.

— Jeg tror ikke det blir hirsegrøt fra Helios flere ganger. Nå får det bli hjemmelaget havregrøt, sier hun.

— De andre gangene har jeg fått en ny pose mel, men nå vil jeg ha pengene tilbake, sier Irene Laukli.

Det skal hun få, lover Kinsarvik fruktutsalg.

— Det er god holdbarhetsdato på melet, og vi tar stadig inn nye pakker. Det er vanskelig for oss å si hva som har skjedd her, sier Sandvik hos Kinsarvik fruktutsalg.

Produsenten Helios var ikke tilgjengelig for kommentar torsdag kveld.

IKKE LIKE FRISTENDE: Barnegrøt med mark.
DET SØTE ALTERNATIVET: - Denne var god, sant, smiler mor Irene. Nå får Pia en ny type barnegrøt. FOTO: KNUT STRAND