— Strømmen gikk, og det var ikke så mye vi kunne gjøre med det. Vi kunne ikke koke oss kaffe eller noe. Vi trengte et lite opphold her, sier Dagny, og fortsetter:

— Heldigvis ble det ingen skader på huset i uværet.

Til sammen fire personer har så langt valgt å benytte seg av tilbudet om å overnatte på sjukeheimen, på grunn av strømstansen i Nordhordland.

— Det er første gang jeg er her, sier Johannes.

- Blir tatt vare på

— Vi har det veldig godt hjemme på Myksvoll, og klarer oss selv, sier Dagny.

Ekteparet trives best hjemme, og håper de klarer seg med en natt på sjukeheimen. Men de er glade for at kommunen holder dørene åpne.

— Det er voldsomt flott her, og de tar godt vare på oss. Men vi får håpe strømmen er tilbake i morgen så vi kan komme hjem, sier Johannes.

Mistet både strøm og vann

Også Jørgen Klette (29) flyttet midlertidig inn på sjukeheimen. Han er daglig bruker av hjemmesykepleien, og hadde ikke noe annet valg, sier han.

— Jeg bor i en hytte på Ostereidet, og nærmeste nabo er 150 meter unna. Jeg har egen vannpumpe, så da strømmen gikk mistet jeg vannet også. Da var det bare å komme hit, sier han.

I tillegg til tilbudet på sjukeheimen har kommunen og brannvesenet kjørt ut ved til eldre og andre som trenger brensel for å holde varmen.

Brannvesenet har også hatt en rekke andre oppdrag som ikke er dagligdagse.

Hjalp kyr med melkespreng

— Da strømmen gikk ble det vanskelig for en del bønder å få melket kyrne. Det var 50 kyr med melkespreng som trengte hjelp. Vi kjørte ut aggregater til melkerobotene, sier brannsjef i Lindås og Meland, Karl Johannes Romarheim.

— Vi har også bistått hjemmesykepleien når brukere har hatt behov for hjelp i hjemmet, vi har kjørt leger ut på oppdrag, og rykket ut på meldinger om at båter har holdt på å gå ned. Det har vært svært hektisk, sier Romarheim.

Ordfører i Lindås, Astrid Aarhus Byrknes, skryter av mannskapene.

— De har jobbet som helter, og har gjort en innsats langt utover det man kan kreve. Hele kommunen har vist en fantastisk stå på-vilje, sier hun.