I TV Norge-dokumentaren kommer det frem at Hege Nilsen fant Trines lommebok, førerkort og noen engangssprøyter i en apotekpose like ved Nygårdsparken i mai 2004.

– Jeg fant en lommebok og et sertifikat der det sto «Trine Beate Frantzen», forteller Nilsen i programmet «Savnet» som vises i morgen.

— Politiet var ikke interessert

Hun tenkte ikke mer over funnet før hun et par dager senere så på TV-nyhetene at Trine Frantzen ble etterlyst. Da var posen og lommeboken kastet i bosset.

Fire-fem måneder senere kom Nilsen i snakk med en kamerat, som også var en god venn av Trine Frantzen. Han ringte til politiet for å fortelle om funnet.

– Når han ringer og forteller hva som har skjedd, får vi et takk og farvel. Ikke noe avhør, ingen oppringning, ingenting, sier Nilsen.

Det til tross for at kameraten skal ha lagt igjen nummeret til både seg selv og Hege Nilsen.

- Saken virker ute av styring

– Nei, det er nesten ikke til å tro hvis det er slik at politiet har fått opplysninger om Trines lommebok og ikke undersøkt det nærmere. Men på den andre siden så føyer dette seg inn i rekken av flere andre ting vi ser av politiets arbeid og holdning i denne saken. Det kan nesten virke som om saken har vært helt ute av styring, sier Thune i dokumentaren.

Han mener det er svært interessant at lommeboken blir funnet i hennes eget nærmiljø.

– Det er ytterst få som kan ha resirkulert det i hennes miljø, påpeker etterforskeren.

Arrangerer minnestund

I dokumentaren rettes det skarp kritikk mot arbeidet politiet har lagt ned for å løse forsvinningsgåten. Saken ble etterforsket som en drapssak først tre måneder etter forsvinningen.

– Jeg er overbevist om at saken ville ha blitt oppklart dersom politiet hadde startet drapsetterforskning med det samme. Det er en rekke spor som har gått tapt, blant annet bilder fra overvåkingskameraer og mobilutskrifter. Og vitner glemmer, sier programlederen i «Savnet», Per Asle Rustad.

Familien er derimot godt fornøyd med hjelpen de har fått fra Ola Thune.

Tror Trine ble drept

– Etterforskningen har kastet nytt lys over hva som skjedde dagene før Trine forsvant, og jeg er styrket i min mistanke om at hun ble drept, sier Jannicke Frantzen, som allerede lørdag kveld hadde sett dokumentaren åtte ganger.

Nå er mistanken om at Trine er drept så sterk at familien har bestemt seg for å arrangere minnestund for henne. Det skjer den 24. mai neste år, den dagen Trine ville ha fylt 35 år.

– Vi vil reise en minnestein, enten i Bønes eller Fyllingsdalen. Det er viktig for oss å ha et sted å gå til, sier Jannicke Frantzen.

SØKER SVAR: Drapsetterforsker Ola Thune har engasjert seg i Trine Frantzen-saken siden mars 2005. Den savnedes søster, Jannicke Frantzen, føler han har hjulpet henne et langt skritt nærmere sannheten om forsvinningen.
Helge Hansen
SAVNET: Trine Frantzen forsvant for over to år siden.