• Jeg ble helt kvalm da jeg så at det beveget seg, sier Luis Rikardo Takle.

Luis Rikardo Takle (23) skulle lage mat til sin to måneder gamle sønn, Felix, onsdag formiddag.

— Jeg tok først en skje av pulveret for å røre ut. Da jeg tok opp skje nummer to var det en levende larve der, sier Luis Rikardo Takle.

— Først trodde jeg det var noe rusk, men så så jeg at det beveget seg. Da ble jeg helt kvalm, sier småbarnsfaren.

- Redd Felix har fått larveegg i seg

larve1.JPG

Lille Felix Rikardo hadde vært urolig denne morgenen. Babyen har spist tre måltider av samme pakken, før de oppdaget larven. Pulveret blandes med kokt vann før det tømmes i flasken.— Han gulpet og jeg er redd han kan ha fått larveegg i seg. Vi skal nå ta han til en barnelege, forteller Luis.

Morsmelktillegget av typen Nan 1 , er kjøpt hos Rema 1000 i Førde. Småbarnsfamilien er nå på besøk hos familie i Bergen, og det var her de fikk skrekkopplevelsen.

- Larven burde vært død

Familien har også kontaktet Mattilsynet i løpet av dag.

— De var også bekymret, siden larven var levende da vi fant den. Pulveret er gjennom en tørkeprosess med varmebehandling. Larven burde derfor vært død. De mente den må ha kommet inn i posen, etter varmebehandlingen hos produsenten, sier mor Charlotte Asplin.

Åpnet pakken i dag

- Er det noen mulighet for at larven kan ha kommet oppi morsmelktillegget etter at dere åpnet den?

— Nei, det er i en forseglet pose. Og vi har den oppi boksen, nettopp for å hindre noe sånt. Pakken ble åpnet i dag. Vi er veldig nøye på både hygiene og at alt er sterilt, sier Charlotte Asplin.

- Beklagelig og ubehagelig

— Dette er veldig beklagelig. Og vi forstår at det er ubehagelig for familien, sier pressekontakt Marianne Hardeng Aaberg i Nestlé Norge.

Hun forteller at dette pulveret ble produsert i oktober i fjor. Morsmelkerstatningen er det produktet som har aller strengest kontroll hos Nestlé. Og det blir siktet gjennom en rist, slik at alt som er over to millimeter blir hengende fast.

- Etter at den forlot fabrikken

— Vi har veldig streng kontroll for å hindre skadedyr. Derfor tror vi ikke larven kan ha kommet inn i pakken under produksjonen. I og med at den er levende, tror vi den har kommet inn i pakken etter at den forlot fabrikken, sier Hardeng Aaberg.

Nestlé vil gjerne undersøke posen for å kunne finne ut hvordan dette har skjedd.

— Familien vil få et gavekort fra oss. Og de vil bli holdt orientert om hva vi finner ut og om hva slags larve dette er, sier Hardeng Aaberg.

SJOKKERT: Familien Takle fikk seg en skrekkopplevelse da de fant en levende larve i pakken med morsmelktillegg. Her Charlotte Asplin og Luis Rikardo Takle, med to måneder gamle Felix Rikardo Takle.
privat
KRYPER: Den om lag to millimeter store larven, kryper her i morsmelkpulveret på tallerkenen.
privat