Et bitte lite hode, en syltynn hals og antydning til vinger. Det var synet som møtte Jørgen André Myking (10) da han kakket toppen av det nykokte egget sitt i går morges.

«Æsj», var det første Jørgen André sa da han oppdaget den lille klumpen i egget.

— Den lille kyllingfosteret nærmest strakte hals opp mot Jørgen André, sier pappa Vigleik Veseth.

- Udelikat

Familien på Valestrand på Osterøy skulle kose seg med egg til frokost lille julaften. Familien kokte fire egg av en pakke på tolv «God morgen»-egg fra Prior.

To av eggene var ikke helt som de skulle. I det ene var det et lite foster. I det andre var det en svart prikk. Sannsynligvis inneholdt også dette egget et foster i sin spede begynnelse.

Mamma Karianne Myking har ikke særlig lyst på egg etter dette.

— Faren min fant et foster i et egg for mange år siden. Han har ikke spist egg siden, sier Karianne Myking.

Vigleik Veseth synes heller ikke at frokosteggene var videre delikate.

— Det må være en glipp i rutinene som har gjort at dette egget kunne komme ut i butikken. Jeg skulle likt å vite hvordan hanen er kommet inn i bildet, sier Vigleik Veseth.

Beklager

Organisasjonssjef i Prior Nor, Bernt Snapa, beklager det som er skjedd.

— Dette var ikke moro. Hønen har hatt omgang med en hane. Det skal ikke skje, sier han til Bergens Tidende.

Hvis et egg likevel blir befruktet skal det ikke være mulig for hønen å ruge på det slik at fosteret utvikles. I dette tilfellet tror Snapa likevel det er skjedd.

— Vanligvis ruller eggene frem og blir plukket hver dag. I dette tilfellet virker det som om hønen har hatt anledning til å ruge på egget, sier Snapa.

Han har bare en gang tidligere vært borti at en kunde fikk et kyllingfoster i egget. Det var i 1999.

Prior skriver på kartongene sin at eggene er gjennomlyst, sortert, kontrollert og funnet perfekte da de ble pakket. Eggene hos familien Veseth/Myking på Osterøy var tydelig misfarget inni, men har likevel på en eller annen måte unnsluppet kontrollen.

— Det må være slik at kontrolløren hos oss ikke har oppdaget eggene, sier Bernt Snapa. Han lover at familien skal få tilbake pengene de har lagt ut.

JULEKYLLING: Ti år gamle Jørgen André Myking mistet appetitten da han fant et dødt kyllingfoster i egget.<p/>FOTO: ARNE NILSEN