Wollertsen var oppe i femtiden, søndag morgen. Da hun kikket ut vinduet, så hun en kanin ligge livløs på bakken med en skjære stående på siden.

— Da skjønte jeg at en av de to kaninene mine var død, sier hun.

Men hun var ikke forberedt på synet som møtte henne ute i hagen i Selsveien i Loddefjord. Da hun kom ut, så hun at Zora, en syv år gammel kanin, lå der hodeløs. Og det var ikke et dyr som hadde forvoldt skaden.

— Jeg trodde først det måtte være en naturlig årsak, at det var et dyr, men så så jeg at kuttet var helt rett, akkurat ved skulderpartiet, sier Wollertsen.

— Jeg visste ikke hva jeg skulle tenke. Jeg var helt i sjokk, sier hun.

Løp rundt

Umiddelbart begynte hun å lete etter den andre kaninen hennes, Lucy. Kaninene har alltid gått løst i hagen, men har flere hytter og små huler der de kan søke ly. Lucy hadde imidlertid gjemt seg langt under terrassen, i andre enden av hagen.

— Vanligvis pleier den alltid å komme med en gang, men nå løp den rundt og var vanskelig å få tak i, forteller Wollertsen.

Hun skjønner ikke hvem som kan ha halshugget kaninen hennes i løpet av natten.

— Jeg bor like ved veien, så jeg gikk litt rundt på morgenen for å se. Jeg kunne se at noen hadde tråkket ned en sti i gresset fra veien og opp i hagen, men jeg vet jo ikke om det har noe med dette å gjøre, sier hun.

Kaninvennen sørger

Resten av dagen har både hun og kaninen Lucy vært preget av det som har skjedd. Det ble ikke noe mer søvn på Wollertsen etter klokken fem.

— Jeg går litt på underskudd nå, og er fremdeles satt ut, sier hun.

Zora er gravlagt i hagen. Etterpå forteller Wollertsen at Lucy ble sittende på graven lenge, mens regnet strømmet ned.

— Kaniner er veldig sosiale dyr, sørger lett og blir ensomme. Jeg måtte ta henne vekk derfra, så hun vet nok at noe har skjedd, mener Wollertsen.

Lucy får ikke være ute alene igjen med det første.

— Nå blir hun inne i noen dager. Hvis vi tar henne ut, blir det bare når vi er der. Og så skal vi kjøpe hengsler til hytten hun bor i, sier Wollertsen.

Kanindrapet i Loddefjord er omtalt også i bloggen til kaninekspert Marit Emilie Buseth.

HALSHUGGET: Kaninen Zora ble drept.
Privat
SOSIALE: Kaninene Lucy og Zora var gode venner.
Privat