ARNE LUTRO

— Jeg fant ingen feil med båten. Alt virket som det skulle, sier skipsinspektør Johan T. Seim til BT. Han bistår politiet i etterforskningen av ulykken.

Seim understreker at han ikke vil være bombastisk og han utelukker ikke at det kan være tekniske årsaker til dødsulykken.

— Noen motorer slår ikke revers når de går på høyt turtall. Jeg ville ikke grisekjøre med en ukjent båt og prøvde bare båten mens den lå til kai og med lavt turtall. Alt virket som det skulle, sier Seim.

Lensmannen i Øygarden, Bjørn Sæle, sier til BT at politiet vil fortsette undersøkelsene av ulykkesbåten.

— Båten er ikke prøvekjørt skikkelig enda. I tillegg er propellen skadet og vi må få brakt på det rene hva det kan ha å si for navigeringen.

Skulle på hyttetur

Det var den 76 år gamle Rolf Holgersen fra Bergen som omkom da den 24 fot store fritidsbåten kjørte inn i siden på Princess'en som lå til kai på Hernar søndag. Det er laget en foreløpig obduksjonsrapport, men politiet vil ikke si noe om innholdet i denne.

Ulykken skjedde litt over klokken ni om morgenen. Holgersen og hans gode kamerater på 77 år skulle til en hytte på Hernar. De to var på vei mot kai i stor fart da de krasjet inn i den store lystbåten. Tre ganger skal båten deres ha truffet Princess'en.

Siktet

Lensmann Sæle kan forteller at det var 77-åringen som kjørte og eide ulykkesbåten. Han slapp fra ulykken med mindre skader og ble avhørt av politiet søndag. Det ble også tatt en rutinemessig blodprøve.

— 77-åringen ble teknisk sett siktet i saken da vi tok blodprøve av han. Vi skal vurdere om det er grunnlag for å forfølge saken videre, sa politiadvokat Trygve Ritland til BT i går.

Tror motoren slo feil

Advokaten til den overlevende kameraten, Per Magne Strandborg, tror ikke at politiet kommer til å gå videre i saken mot hans klient.

— Han har fortalt i politiavhør at motoren slo ut da de kom mot land. Alt gikk greit inntil de skulle legge til kai. Motoren skal ha virket unaturlig og min klient mener den slo feil, sier Strandborg.

Han understreker at det ikke var drukket alkohol i forkant av båtturen.

EN OMKOM: En 76 år gammel mann fra Bergen mistet livet da en fritidsbåt kjørte inn i en store Princess som lå ved på Hernar i Øygarden søndag. ARKIVFOTO: ODD MEHUS