Det 23 år gamle medlemmet fra Levende Ord skal ikke bare ha drevet med heroinhandel. Han skal også ha bestilt store mengder hasj. Saken ble rullet opp etter at politiet fikk en mildt sagt merkverdig henvendelse.

Narkotikahund

I februar 2003 ble politiet i Lindås og Meland kontaktet av en mann fra Bergen. Han trengte hjelp.

Mannen forklarte at han handlet på vegne av personer han ikke kunne navngi. Oppdragsgiverne hadde «mistet» et parti hasj i Fana. Stoffet var gravd ned i terrenget. Eierne husket ikke hvor.

Kunne politiet være så snille å hjelpe dem? Mannen dro deretter til Kokstad med politiet på slep. Han viste dem sånn cirka hvor stoffet skulle ligge, så var det opp til lovens lange arm å grave det frem.

— Politiet hadde med narkotikahund. Den fant cirka 2,5 kilo nedgravd i terrenget, sier politiadvokat John Reidar Nilsen.

Etter å ha avhørt en rekke personer om narkofunnet, pågrep politiet den 23 år gamle bergenseren. De mente hasjen tilhørte ham.

Kranglet

23-åringen har i avhør tilstått at det var han som sendte bud på politiet. Bakgrunnen var en uoverensstemmelse med personen som hadde fraktet stoffet til Bergen.

— Min klient følte seg presset. Det var derfor politiet ble koblet inn. Han erkjenner ikke straffskyld for hasjen, sier advokat Stein Erik Ottesen.

23-åringen skal ha blitt beskyldt for å ha stjålet stoffet. Mannen som solgte ham hasjen mente at narkotikaen var solgt, og at 23-åringen hadde gjemt unne utbyttet.

— De to var ute og leitet sammen, men fant ingenting. Da skal det ha oppstått en uoverensstemmelse, sier politiadvokat Nilsen. 23-åringen er nå siktet for å ha mottatt totalt fire kilo hasj. Mannen som solgte ham stoffet har nemlig forklart at politiet ikke har funnet alt sammen ­ý 1,5 kilo er borte vekke.