Ifølge politiet lå amfetaminen åpenlyst flere steder i hytten. Noe av stoffet lå imidlertid i et kjøleskap, sammen med hvitost, smør, kjøttdeig og syltetøy.Totalt ble det funnet 275 gram av det farlige stoffet. Det skal ha en gateverdi på cirka 100.000 kroner, opplyser politiadvokat Rudolf Christoffersen.

— Kan gi 8 kilo hasj

Under aksjonen ble en 38 år gammel mann pågrepet. Han bodde i hytten med samboeren. Hun er 26 år. Etter det bt.no kjenner til, leier mannen hytten, som ligger avsidesliggende til, et kvarter gange ute i terrenget fra veien på Bildøy. En 34 år gammel mann ble også arrestert. Alle er siktet for alvorlige brudd på narkotikabestemmelsene. Hytteeieren skal ikke være involvert i saken.

— Vi mener de tre har drevet profesjonell produksjon og omsetning av betydelige mengder narkotika i bergensområdet siden januar. 100 slike planter kan gi rundt åtte kilo hasj, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen.

Han betegner hytten som en profesjonell hasjplantasje. Her var det blant annet vanningsanlegg og lys for å dyrke frem plantene.

Uklar bakgrunn

Fredag ble 38-åringen varetektsfengslet i fire uker. Han innrømmet at han alene hadde drevet plantasjen og oppbevart amfetaminen. Bergen tingrett løslot de to andre.

Dette reagerte Rudolf Christoffersen på. Han anket avgjørelsen og ba om at de to som retten løslot, ble sittende i politiets varetekt til lagmannsretten har behandlet saken. Det fikk han medhold i. Dermed blir de sittende i politiets i hvert fall over helgen.

Det er uklart hva som var bakgrunnen for at store politistyrker, utstyrt med våpen, aksjonerte mot hytten.

Politiet mener altså at de tre, i tillegg til å ha oppbevart amfetamin og dyrket 100 cannabisplanter, også har solgt større mengder narkotika i bergensområdet de to siste månedene.

De beslagla blant annet en telefon, der det er funnet flere talloppstillinger på kalenderen.

Etter det bt.no kjenner til, mener politiet at tall som «4500, 12.250, 43.000, 10.000» indikerer at det er en form for regnskap som knytter seg til pengeoverføringer i forbindelse med narkotikasalg.

Samtlige nekter altså for dette.

Forsvarerne uenige

Forsvarerne til kvinnen og den 34 år gamle mannen reagerer sterkt på at deres klienter må sitte i arrest inntil lagmannsretten har avgjort anken.

— Det er et uforholdsmessig inngrep mot min klient, ettersom politiet ikke har beviser som knytter henne til siktelsen. Dette er også retten enig i, men velger likevel å gi politiet medhold i at hun skal sitte i arrest inntil anken er avgjort. Hun ble pågrepet onsdag kveld og har allerede tilbrakt to netter i politiets arrest. Mye tyder på at hun blir sittende på glattcelle i politikjelleren Jeg reagerer sterkt på dette, sier forsvarer Einar Råen.

Stein Erik Ottesen sier det samme på vegne av den 34 år gamle mannen.

— Han var i hytten da politiet aksjonerte, men det gjør ham ikke skyldig. Han har bodd i lengre tid et annet sted i landet og var på besøk. Retten sa nei til spørsmålet om han burde varetektsfengsles, men velger altså likevel å la han sitte i arrest til anken er behandlet. Det er vi sterkt uenige i, sier Ottesen.

Fredrik Verling sier dette på vegne av 38-åringen:

— Han har forklart seg om sin rolle, og innrømmer salg av mindre mengder narkotika. Han sier også at han produsert og oppbevart narkotika, men vi mener det ikke foreligger fare for bevisforspillelse. Derfor anket vi rettens avgjørelse om at han skal varetektsfengsles.

BESLAGLAGT: Dette er deler av amfetaminen som ble beslaglagt på Bildøy, ifølge politiet.
POLITIET