Hadde ikke Elena hørt en merkelig lyd da hun plukket frem en flaske julebrus fra Grans Bryggeri i Sandefjord, kunne det endt riktig ille, melder Avisen Nordland.

– Jeg hørte det skrapte i flasken. Da vi så etter, oppdaget vi sju-åtte glassbiter. To av dem var riktig store. Den største var sikkert et par centimeter, forteller hun.

– Jeg grøsser ved tanken på at vi kunne fått i oss de glassbitene. Det kunne gått riktig ille, og jeg tør ikke tenke på hva som kunne skjedd om Katrine på ett år hadde fått i seg glassbitene, sier ektemannen Rune.

Flasken var én av seks i en pakning de kjøpte på en Rema-butikk. Produksjonssjef Håkon Gran ved Grans Bryggeri i Sandefjord beklager sterkt opplevelsen til ekteparet fra Bodø.

– Funn av glassbiter i flaskene kan skje, men det skal ikke skje. Alle flasker vi får inn går gjennom flere prosesser, de blir snudd på hodet og kontrollert både optisk og manuelt. Likevel så har vi opplevd noen sjeldne tilfeller tidligere, at større glassbiter som ikke ramler ut under vaskeprosessen, kommer ut til forbruker.

Han sier glassbitene trolig befant seg i flasken før den ble returnert til bryggeriet.