– Jeg kjente at det knaste, men jeg svelget likevel. Det var en hard ris, tenkte jeg. Så tok jeg en bit til, men da spyttet jeg ut. Da oppdaget jeg at det var glassbrott jeg hadde spist, sier Rita Sørpoll.

Tobarnsmoren så frem til en kjapp og enkel middag mens barna var på fotballkamp, men restene av Fjordland-middagen står fremdeles urørt på kjøkkenbenken i Fyllingsdalen. Ved siden av tallerken ligger den vesle glassbiten som Sørpoll spyttet ut. Tobarnsmoren ble bekymret etter å ha svelget en bit, og ringte legevakten.

– Jeg har ikke blitt syk, men fikk beskjed om å ta kontakt igjen hvis jeg får mageproblemer eller spytter blod, forteller Sørpoll.

Sørpoll prøvde å varsle Fjordland ved å ringe telefonnummeret på innpakningen, men der ble hun møtt av en telefonsvarer. Nå er hun redd for at andre kan få i seg glassbiter fra det samme partiet.

Bekymret for andre

– Det er rart at det ikke er mulig å få tak i Fjordland i helgene. Dette er jo noe det selges mye av og jeg vil at meldingen skal komme ut. Derfor kontaktet jeg avisen, sier Sørpoll.

Hun er lettet over at ungene ikke delte middagen med henne.

– Det første jeg tenkte var at ungene heldigvis ikke var hjemme. Jeg pleier ikke å servere dem Fjordland, men de ville helt sikkert ha smakt, sier hun.

Kylling sweet & sour-middagen fra Fjordland hadde hun handlet på REMA 1000 i Tjæreviken. Butikken er varslet.

– Jeg håper Fjordland har en forklaring å komme med. Jeg stiller spørsmål ved kvalitetssikringen av varene. Jeg har ikke vært storkunde av Fjordland og kommer definitivt ikke til å bli det etter dette, sier Sørpoll.

Fjordland beklager

— Dette beklager jeg meget sterkt. Det er meget sjelden at noe slikt forekommer, sier administrerende direktør Arne Tornås i Fjordland.

Han ser alvorlig på hendelsen, og vil iverksette tiltak allerede i kveld.

– Når vi får produksjonsnummeret vil vi ta prøver fra samme produksjon ved fabrikken i Rogaland. Om vi skulle finne glass i dem, vil vi trekke tilbake produktet, men jeg er ganske sikker på at dette er et enkeltstående tilfelle, sier Tornås.

Han synes det er underlig at kunden fant to glassbiter i middagen.

– Det skal ikke være glass i anlegget, men det er jo en teoretisk mulighet for at det kan ha fulgt med grønnsakene vi kjøper inn. Dette skal sensorene våre fange opp, sier Tornås, som ikke kan huske at det har blitt gjort et lignende funn i Fjordland-produkt før.

Etter undersøkelser på produksjonsanlegget kom Fjordland med denne meldingen sent fredag kveld:

— Vi har skannet gjennom prøver fra alle kyllingprodukt som ble produsert samme dagen. Det er ikke oppdaget noen fremmedlegemer, og det betyr at dette funnet må være et beklagelig enkelttilfelle, sier direktøren.

Tornås ser derfor ingen grunn til å trekke produktet fra butikkene.

Har du funnet noe rart i maten din? Fortell om det her.

Ørjan Deisz
Ørjan Deisz