• Helt forferdelig, forteller moren som mandag kveld oppdaget at en fremmed mann sto på badet deres og dusjet.

— I ettertid oppleves det bare utrolig ubehagelig. Ikke vet vi hva han har gjort der inne, men for oss fremsto han ruset. Han etterlot seg blod og en grusom stank, forteller moren.

Hun og mannen satt oppe i andre etasje, og hørte ikke at en vilt fremmed person snek seg inn i familieboligen på Landås.

— Ytterdøren var åpen fordi det eldste barnet vårt fortsatt var ute. Han må ha listet seg inn. En barn som var nede i første etasje, hørte lyder fra badet og gikk opp og sa i fra. Da vi oppdaget at en ukjent mann hadde låst seg inne på badet vårt, ringte jeg politiet med en gang, forteller hun.

Da var klokken 23.15. Kort tid etter kom politiet og hentet ham. Den ukjente 35-åringen var verken truende eller voldelig, og beklaget oppførselen sin da han dro.

- Tryggheten borte

For familien handler det om at noe av tryggheten er blitt borte.

— Vi trodde ikke dette kunne skje i det som vi alltid har oppfattet som et veldig trygt nabolag. Vi hadde sovende barn i huset, og synes det hele er skikkelig ekkelt. Heretter kommer vi til å ha låste dører, bestandig, sier moren, som har skrubbet ned hele badet og vasket og desinfisert i timesvis.

— Og nå skal jeg gjøre det en gang til. Etter en slik opplevelse kan det ikke bli reint nok, sier hun.

Trolig bot

35-åringen ble grundig kontrollert og avhørt av politiet natt til i dag, og deretter dimittert.

Han kan trolig vente seg en saftig bot. Familien anmelder forholdet i dag.