— Det var klokken 06.04 i morges lensmannen fikk telefonen fra kvinnen. Da hun skulle på jobb så hun at fremmede mannen satt på førersetet i hennes Nissan Bluebird, forteller operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs ved Hordaland Politidistrikt til bt.no.

Den fremmede karen prøvde å stjele bilen, med han hadde mer på samvittigheten.

Skulle med toget, manglet vesken

— Den 24 år gamle bergenseren hadde en aktiv natt. Han prøvde først å stjele en bil, men ble oppdaget av bileieren. Bileieren fikk tak i tyven og holdt han en stund, før han ble lei og slapp han løs igjen, forteller lensmannsbetjent Bjørn Inge Aarsand ved Ulvik lensmannskontor til bt.no.

Bergenseren hadde også tatt seg inn i et hus i området Prestegarden nær Ulvik sentrum. I huset hadde han stjålet en dameveske med lommebok og bilnøkler.

— Kvinnen som ble frastjålet vesken, oppdaget tyveriet like før hun skulle reise med bussen for å rekke toget fra Voss til Oslo. Hun var som damer flest, avhengig av å ha med seg vesken for å legge ut på reise, men vesken hadde tyven tatt, seier lensmannsbetjent Aarsand.

Fant ikke bilen

Tyven prøvde å finne bilen han hadde stjålet nøklene til, men den fant han ikke. Derfor prøvde han seg på en ny bil, men da oppdaget kvinnen at det satt en fremmed mann i bilen hennes, og ringte lensmannen.

Lensmannsfolkene kom til. De fant raskt tyven som hadde trukket seg ned i en skråning, for å gå gjennom dagens fangst.

Rakk toget

— Fangsten besto av bilder, nøkler, damevesken, en mobiltelefon, en ryggsekk og mer til hos bergenseren. Vi pågrep han uten noen form for dramatikk. Kvinnen fikk igjen damevesken med alt den måtte inneholde, og etter det jeg vet rakk hun toget til Oslo, forteller lensmannsdrengen i Ulvik.

Den 24 år gamle bergenseren har et omfattende rulleblad fra før. I morgentimene i dag fikk han skyss av lensmannsfolkene til arresten på Voss. Tyven var så sterkt ruset på medikamenter at det ennå ikke har vært mulig å avhøre ham.