I garasjen hos den rusede mannen fant politiet 286.500 kroner i kontanter.

Nå er den 40 år gamle mannen dømt i Bergen tingrett for heleri og oppbevaring av narkotika.

Det som i utgangspunktet var et høyst ordinært oppdrag, kom til politiet 19. juni 2012: En mann gikk ved en garasje i Fyllingsdalen og fremsto som ruset.

Fant narkotika og penger

Flere personer i nabolaget ringte politiet.

— En patrulje ble sendt til stedet, og mannen ble undersøkt. Han var ruset, og det ble funnet narkotika på ham, sier politiadvokat Marita Dolores Leiva Mellingen.

Det ble også funnet et betydelig pengebeløp på mannen. Han var nemlig i besittelse av 15.900 kroner, i tillegg til 18 gram amfetamin.

DØMT: Den 40 år gamle mannen ble nylig dømt til to års fengsel for heleri og oppbevaring av narkotiske stoffer.
Politiet

Amfetamin— og pengeskrin

Videre hadde mannen en koffert og en PC-sekk som inneholdt lynlåsposer og noe marihuana og hasj. Posene brukes ofte i forbindelse med narkotikasalg.

Da politiet undersøkte garasjen han disponerte, fant de et tre-skrin som inneholdt to pakker med 50,6 gram amfetamin og flere pakker som inneholdt penger, henholdsvis 30.000 kroner og 56.500 kroner. I garasjen fant de også og to pakker som hver inneholdt 100.000 kroner.

Hjemme hos mannen fant de 6800 kroner gjemt på badet, ifølge dommen.

- Sjeldent stort pengebeslag

Totalt ble det beslaglagt 309.200 kroner. Mannen ble pågrepet av politiet og senere tiltalt. I retten forklarte han at pengene var gravd ned i Kanadaskogen før han tok dem til garasjen.

Han sa videre at pengene som ble funnet hjemme hos ham, og de han hadde på seg, var sparepenger. Dette ble han ikke trodd på.

— Det er sjelden vi beslaglegger så store beløp, sier politiadvokat Marita Dolores Leiva Mellingen.

penger5.PNG

— 2-3 kg amfetamin

Mannen nektet for å ha solgt narkotika. Han forklarte at han oppbevarte pengene i garasjen for en venn som led av spillegalskap. Heller ikke dette ble han trodd på.

Bergen tingrett mener alle pengene stammer fra narkotikasalg, men fant det ikke bevist at det var 40-åringen som hadde stått for salget. Han ble dømt for heleri, samt oppbevaring av stoff.

Ifølge dommen mener retten at pengene stammer fra salg av mellom 2 og 3 kilo amfetamin.

SKRIN: I mannens garasje fant politiet blant annet et skrin som inneholdt amfetamin og penger.
Politiet

To års fengsel

Mannen dømmes til fengsel i 2 år. Åtte måneder av dommen gjøres betinget. Han er tidligere dømt ni ganger.

— Jeg er fornøyd med dommen og synes den er korrekt, selv om straffen ble noe mindre enn det vi lan ned påstand om, sier Marita Dolores Leiva Mellingen.

Det har ikke lyktes BT å få kommentar fra mannens forsvarer, Ole-Petter Grythe Hoff.