Dermed er nå tolv personer funnet døde etter skipskatastrofen — mens seks ennå er savnet.

Begravelsesfølge

Torsdagens søk ble avsluttet med at et følge bestående av fire begravelsesbiler og politieskorte kjørte bort fra CCB-terminalen på Ågotnes. Ferden gikk nok en gang til Gades institutt, hvor de døde vil bli identifisert.

Heller ikke torsdag ønsket politiet å si hvor i katastrofeskipet de døde ble lokalisert. Dette av hensyn til de pårørende.

Identiteten til syv av de tolv omkomne er til nå stadfestet.

Seks av dem er filippinere, mens syvendemann er Hans Büntz fra Tyskland - kapteinen som var under opplæring sammen med kaptein Jan Aksel Juvik fra Askøy.

Dykker etter svar

Redningsdykkerne er nå ekstra på vakt for utstyr i vraket, som kan gi et nærmere svar på hva som egentlig gikk galt i Vatlestraumen. Politiet ønsker ikke å kommentere om det allerede er gjort funn som kaster nytt lys over etterforskningen.

Informasjonsleder Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt understreker nok en gang at dykkeroperasjonen er svært strabasiøs. «Rocknes» er i ferd med å gå i oppløsning innvendig.

— Rom og inventar er slått i stykker, samtidig som sikten fremdeles er dårlig. Men sikkerheten til dykkerne blir til enhver tid ivaretatt, opplyser Hillestad.

14 dykkere deltok i torsdag i søket - ti fra Bergen brannvesen, fire fra IMC Diving.

Letingen etter de seks som nå er savnet, fortsetter etter planen med uforminsket styrke fredag.

EIRIK DAMSGAARD