I dag stiller fem menn i tingretten, tiltalt for befatning med nærmere fem kilo hasj og tre kilo amfetamin. En av dem er den 41 år gamle lederen av Union MC.

— Han erkjenner straffskyld for hele partiet, sier MC-lederens forsvarer, advokat Jørgen Riple.

Avslørt på telefon

Lørdag 7. august stoppet politiet 41-åringen og en kamerat i Indre Arna. I bilen fant tjenestemennene flere pakker fulle med narkotika.

Dette skjedde bare tre måneder etter at 41-åringen var dømt for befatning med hele 30 kilo hasj. Denne narkotikaen ble beslaglagt utenfor Unions gamle lokaler på Nesttun.

Påtalemyndigheten mener at begge narkotikapartiene stammer fra Hells Angels i Oslo. To medlemmer av den beryktede klubben er tiltalt for å ha solgt amfetaminen og hasjen til 41-åringen.

På en av pakkene fant etterforskerne fingeravtrykket til et HA-medlem. I retten vil de også spille av flere avlyttede telefonsamtaler fra dagene etter beslaget. I en av samtalene forteller HA-medlemmet at han nettopp har mistet varer for 300.000 kroner.

Flere års fengsel

Lederen for Union MC er tidligere blitt beskrevet som en gigant i narkotikamiljøet. Politiet mener at han var krumtappen i Hells Angels nettverk av langere på Vestlandet.

Siden 41-åringen har erkjent straffskyld, blir spørsmålet hvor mange år han må sone. I mars dømte Gulating lagmannsrett ham til fem og et halvt års fengsel for befatning med de 30 kiloene med hasj. Han er nå nesten halvveis i soningen av denne straffen.

Sannsynligvis vil 41-åringen få en nesten like streng straffen denne gangen. Det kan bli lenge til han setter seg på en motorsykkel igjen.

TAUS OM SELGEREN: I daginnrømmer lederen for Union MCkjøp av flere kilo narkotika, menvil neppe fortelle hvem somsolgte ham stoffet.ARKIV
HELGE SKODVIN