Cesilie Herstad og hennes venninne var torsdag ettermiddag på kjøretur, da de plutselig kom over masse rått kjøtt som var dumpet ved Indre Kvamsbru i Naustdal.

— Det var ganske ekkelt. Jeg forstår ikke hvem som gjør noe sånt. Det er ikke jo ikke lov å dumpe kjøtt på den måten, forteller hun til BT.

Cesilie forteller at det var flere kilo kjøtt, deriblant både ribbe og nakke på det som kunne se ut som en hjort. Broen hun kjørte over har tre sokler, og det var på den midterste sokkelen at kjøttet var dumpet.

— Det kan jo hende de prøvde å treffe elven. Kjøttet så ganske ferskt ut, og det var verken fluer eller fugler som hadde begynt å spise av kjøttet, sier hun.

Det var avisen Firda som først omtalte saken.

- Ikke normalt

Herstad tror kjøttet kan stamme fra hjortejakt.

— Jeg vil nesten tro det, siden jakten har startet, sier hun.

Geir Vestrheim, viltnemnd i Naustdal har i ettermiddag vært og sett på kjøttet.

— Det er både ribbe og rester av en hals her. Dette er veldig merkelig, og jeg har aldri hørt om dette før. Dette er ikke normalt, sier han.

Hvor det stammer fra, vet han ikke. Han tror ikke det stammer fra jakt, og er ganske sikker på at det ikke stammer fra en ulykke.

— Vi har ikke fått melding om noen påkjørte dyr i området. Det kan jo være noen som har vært misfornøyd med kjøttet sitt, og derfor kastet det, sier han.

- Ulovlig

— Er det lov å kaste ribbe i elven?

— Det er ikke lov, nei, blant annet på grunn av forurensing.

— Hva skjer med kjøttet nå?

— Det er vanskelig å komme til, men noen må nok fjerne det. Det kan være at det er grunneier sitt ansvar, det er det i hvert fall hvis det ligger et dødt dyr på et jorde. Jeg har ikke vært borti lignende saker tidligere, sier han.