Nå er den 25 år gamle kvinnen tiltalt for såkalt etterfølgende bistand etter drapet. Hennes 27 år gamle venn har innrømmet å ha påført Hamre det dødelige stikket.

Nekter skyld

Det gikk flere dager etter drapet før politiet fant kniven de mener er drapsvåpenet: Kniven ble funnet i et malingsspann i kvinnens kjeller, i bolighuset like i nærheten av der Hamre ble drept.

Politiinspektør Svein Erik Krogvold bekrefter tiltalen mot kvinnen.

— Hun har erkjent å ha gjemt kniven, men erkjenner ikke straffskyld, sier Krogvold, som er påtaleansvarlig i saken.

Kvinnen er tiltalt etter straffelovens paragraf 132, som har en strafferamme på to års fengsel. Den omfatter motarbeiding av etterforskningen ved at gjenstander ødelegges eller gjemmes, eller at "Gjerningens Spor paa anden Maade udslettes".

25-åringens forsvarer, advokat Gisle Didriksen, bekrefter at han har snakket med sin klient om tiltalen, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Banket på ruten

Kvinnen, den drapssiktede mannen og hans eks-kjæreste kom tidlig på morgenen, en dag sent i april, til Hamres bolig. Hamre oppholdt seg der sammen med sin samboer og en annen venninne.

De tre besøkende banket på vinduet til Hamre, og skal ha ønsket å konfrontere de tre andre på grunn av en krangel om noen eiendeler.

I Hamres bolig fantes en hagle, og 27-åringen skal ha forklart at han følte seg truet av at Hamre plutselig dukket opp i vinduet med våpenet.

Deretter skal Hamre ha hoppet ut, og det oppsto et basketak på fortauet. Hamre ble påført et knivstikk rett i hjertet. Han kollapset ved inngangsdøren til huset, foran øynene på samboeren.

Tre pågrepet

Klokken 6.29 ble politiet tilkalt. De kjørte ham til akuttmottaket på Haukeland Universitetssykehus, der han ble erklært død under en time senere. Ifølge en rettskjennelse, døde Hamre etter all sannsynlighet av store, indre blødninger.

Alle de tre besøkende ble tatt inn av politiet. De to kvinnene ble siktet for vold i forbindelse med slåsskampen, men siktelsene ble senere frafalt. De satt to dager i politiarresten før de slapp ut.

Hamres venninne, som var til stede i leiligheten, er tidligere blitt intervjuet av BT. Hun forklarte at Hamre tok kvelertak på 27-åringen, og at en av de andre sparket ham kraftig i ansiktet for å få ham vekk.

27-åringen nektet først straffskyld og påberopte seg nødverge. Senere innrømmet han likevel straffansvar. Mannes forsvarer, Arild Dyngeland, har tidligere uttalt at mannen fortsatt mener at han handlet i nødverge.

— Han ser likevel at handlingen hans ikke var forholdsmessig med tanke på utfallet. Han erkjenner derfor straffskyld, har Dyngeland tidligere sagt til BT.

Statsadvokaten har nå sendt sin innstilling til Riksadvokaten, som avgjør om det skal reises tiltale mot 27-åringen.