Ifølge politiet er omstendighetene rundt dødsfallet uklare. Politiet utelukket i går kveld ikke at de stod overfor et drap, men sier tirsdag morgen at de anser sjansen for at mannen er blitt utsatt for noe kriminelt som liten.

– Vi tror det er sykdom som ligger bak. Mannen er sendt til Gades Institutt i Bergen til obduksjon og vi vil få resultatet derfra onsdag. Men vi har ingen grunn til å tro at det går en drapsmann løs i Sveio, sier lensmann Kåre Ravn Ottesen til NTB.

Han sier videre at de fortsetter med vitneavhør i dag. Politiet er i stor grad ferdige med de tekniske undersøkelsene.

Den avdøde mannen ble funnet med alvorlige skader av beboerne i et bolighus i Førde i Sveio. Etter det Bergens Tidende kjenner til, skal mannen ha hatt store kuttskader.

– Jeg kan ikke gå i detalj om skadene til mannen. Inntil vi kjenner dødsårsaken, kan vi ikke utelukke noen ting, sier politiadvokat Sidsel Tunestveit i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Funnet i kjelleren

Etter det Bergens Tidende kjenner til, oppdaget beboerne blodspor da de kom hjem i går ettermiddag. Disse sporene ledet ned til kjelleren, der de fant den hardt skadede mannen.

Mannen skal ha vært ukjent for huseierne. De aner ikke hvorfor han befant seg i deres hus. Mannen skal ha hatt på seg arbeidsklær og ha hatt skader på overkroppen. Beboerne gikk i gang med førstehjelp.

Politiet ble varslet like etter klokken 17.30, og det ble rekvirert luftambulanse for å frakte mannen til Haukeland Universitetssykehus. Mannen ble imidlertid erklært død i ambulansen på vei til helikopteret, bekrefter operasjonsleder Agnar Austrheim i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Personene som fant mannen satt i går kveld i avhør hos politiet i Sveio.

– Vi vil gå gjennom disse avhørene før vi gir flere opplysninger om hvordan mannen ble funnet, sier Tunestveit.

Politiet hadde i går kveld ikke fått en endelig identifikasjon av den avdøde, men har en teori om hvem han kan være.

– Vi mener det kan være en utenlandsk mann som holdt til i en hytte ikke langt fra huset der han ble funnet, sier Tunestveit.

Krimteknikere på stedet

Krimteknikere kom i går kveld til huset. De vil også undersøke hytten til mannen politiet mener kan være den avdøde.

– Vi har lokalisert hytten og sperret den av, sier Tunestveit.

Hytten ligger etter det Bergens Tidende kjenner til noen få hundre meter fra huset. Den er en av flere hytter som skal være utleid til tyske turister om sommeren, og som er blitt brukt som bosted av gjestearbeidere utenfor turistsesongen.

FUNNET SKADET: Innsatsleder Håkon Tornes ved huset der den avdøde ble funnet. Krimteknikere kom i kveld til stedet, og vil undersøke både funnstedet og hytten der den avdøde mannen bodde.
Olderkjær, Ove