Det var i fjor vår det ble meldt inn en mulig overdose i en sentrumsleilighet i Bergen. Ambulanse rykket ut. Politiet kom noe senere, ettersom pasienten var død. De skulle undersøke stedet etter dødsfallet.

De registrerte at et av rommene i leiligheten var låst. Ifølge dommen fra Bergen tingrett spurte de mannen hva som var der. Han svarte at det var cannabisplanter på det avlåste rommet. Han låste opp døren til rommet.

Der fant de to politifolkene 32 cannabisplanter, samt diverse utstyr som var brukt for å dyrke frem disse.

«Selvmedisinering»

Mannen innrømmet at det var han som dyrket plantene. Han forklarte i retten at han skulle bruke hasjen selv som «selvmedisinering» for depresjon og angst. Han leiet et rom i leiligheten, som han altså brukte til å dyrke det ulovlige stoffet.

I retten ble det spørsmål om hvor mye røykbart materiale det ville blitt av plantene når de var ferdig dyrket. Mannen sa han håpet å dyrke cirka ett kilo tørket pot hvis alt gikk etter planen. Da det ikke ble tatt prøver av plantene, ble det vanskelig å beregne hvor mye stoff som cannabishøsten kunne resultere i.

Retten la til grunn at det kunne bli fremstilt i underkant av ett kilo «røykbart materiale».

Stoff i trusen

Mannen ble fraktet til politiarresten. I trusen hans ble det funnet noe hasj, som han forklarte han hadde gjemt unna nedentil i panikk.

Han ble dømt til 117 timer samfunnstjeneste. Han fratas også en ventilator, et ventilasjonsrør, diverse utstyr til fremstilling av plantene, blant annet termometer og lyspærer.

bt.no har forsøkt å komme i kontakt med ham, men han har ikke besvart vårt henvendelse.