Letemannskaper fant en mann omkommet i fjellet i Kvinnherad i Hordaland lørdag formiddag, i et område der en mann var meldt savnet.

— Han er hentet ut og brakt ned til Husnes, sier operasjonsleder Frode Gjesdal i Hordaland politidistrikt til BT.

Funnet, som ble gjort av et Sea King-helikopter i området Svartavatnet/Eikedalen, meldt inn til politiet klokken 10.11 påskeaften.

— Det er gjort funn og redningsaksjonen er avsluttet. Vi leter ikke lenger etter den savnede, bekrefter redningsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS).

Namork henviser ellers til politiet for opplysninger.

Savnet siden torsdag

En litauisk mann i 30-årene er savnet i området, etter å ha lagt ut på tur ved 10-tiden skjærtorsdag.

Turen tar vanligvis tre timer. Siden har ingen hørt noe fra ham, og redningsmannskapene fikk ikke kontakt med ham på telefon.Ifølge politiet har mannen skrevet seg inn i turboken ved Bremstølsvatnet skjærtorsdag.

Funnet i brattheng

— Vi vet ikke identiteten på mannen som ble funnet, men tror det kan være den savnede. Han ble funnet i et brattheng, sier Gjesdal.

— Vi jobber nå videre med å identifsere vedkommende og få varslet familie. Det går nok litt tid før varsling er fullført, sier operasjonslederen.

Mannen i 30-årene hadde planer om å gå ruten Onarheimslia-Mjelkhaug-Svartavatnet-Uskedalen. En arbeidskollega meldte ham savnet fredag, mer enn et døgn senere.

Litaueren skal ifølge poltiiet være fjellvant, men var alene og forholdsvis tynt kledd.

STORAKSJON: Redningspersonell har lett etter mannen siden fredag. De gjenopptok søket ved 09-tiden lørdag morgen, og fant en mann en drøy time senere.
FRODE M. BLOKHUS/HUSNESNETT