1. mai ble politiet varslet om en ruset kvinne som satt hjelpeløs i en tunnel på Møhlenpris. En uke senere fant tilfeldig forbipasserende liket av en ung kvinne.

Tor Kristian Fosse var på vei til en fest 16. mai, da han så en ung kvinne sitte forkommen og tydelig ruset i en liten tunnel på Møhlenpris.

— Hun hadde hodet mellom beina og rugget frem og tilbake. Hun var helt tydelige ute av stand til å ta vare på seg selv, sier Fosse.

Han fikk ikke kontakt med kvinnen, og var i tvil om hva han skulle gjøre. Han ringte derfor kameraten Espen Skotvold, som kom til stedet.

- Virket sterkt ruset

— Hun reagerte ikke på at vi snakket til henne. Hun var i live, men virket sterkt ruset, sier Skotvold.

Klokken 19.56 ringte han politiets nødnummer 112. Samtalen med politiet varte i to minutter og tre sekunder.

— Politiet sa at de skulle lage et oppdrag på det, og sende en patrulje dersom de hadde tid, men at de hadde mye å gjøre, sier Skotvold.

**Politiet:

— Adekvat håndtering**

Både han og Fosse mente kvinnen åpenbart trengte hjelp, men trodde situasjonen var tatt hånd om siden politiet var varslet.

— Jeg lurte på om vi skulle vente der eller gå videre. Vi gikk beskjed av politiet om bare å gå videre, sier Skotvold.

- Kan ha ligget lenge

Tunnelen der Skotvold og Fosse så kvinnen sitte, ligger i fjellveggen ved O.J. Brochs gate. Tunnelen er stengt med en dør, men sprøyter på bakken vitner om at tunnelåpningen gir ly til narkomane.

Det er om lag åtte meter fra fortauet til døråpningen inne i tunnelen, der kvinnen satt da Skotvold og Fosse varslet politiet.

En uke etter at de ringte 112 for å varsle om den forkomne kvinnen, oppdaget en tilfeldig forbipasserende at det lå en livløs person inne i tunnelåpningen.

Kriminalteknikere og etterforskere fra Bergen sentrum politistasjon ble sendt til stedet.

— Jeg har ikke vært på stedet selv, men jeg har snakket med dem som var der. Ifølge dem kunne det virke som den døde hadde vært der lenge, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen ved vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

Ullestads far:

— Sjokkerende opplysninger

Hun mener det kan virke som en overdose er årsaken til at kvinnen døde.

— Det kan se slik ut, men det er for tidlig å si noe sikkert om det ennå. Vi må vente på resultater av toksikologiske analyser, sier politioverbetjenten.

Kritisk til politiet

Den døde kvinnen skal obduseres og undersøkes ved Gades Institutt i dag, for å få sikker identifikasjon.

Politiet tror imidlertid at kvinnen er Katrine Opsanger Ullestad (19), som sist ble sett i live 16. mai.

Da Tor Kristian Fosse leste om likfunnet, koblet han det umiddelbart til kvinnen han meldte fra om:

— Da jeg så at de hadde funnet en død kvinne på samme sted, gikk det opp for meg at det kunne være en sammenheng, sier Fosse.

— Hva synes du om at politiet ikke rykket ut?

— Jeg håper denne jentens foreldre får en god unnskyldning, for å si det slik, sier Fosse.

**Les også:

Tredje gang på ett år**

Også Espen Skotvold er kritisk.

— Jeg setter spørsmålstegn med politiets prioriteringer. Hvis det nå viser seg at dette er kvinnen som døde, er det ille, sier Skotvold.

Amundsen, Paul S.
privat
Foto: Tomas Alf Larsen