Brusboksen var rød og fin i fargen, riktignok litt bulkete, men ellers hel. Den utrolige fiskehistorien ble i går kjent gjennom lokalavisen Marsteinen i Austevoll.

— Det er helt ufattelig at han har fått den ned, sier pappa Stig Skår.

Familien var forleden lysten på fersk fisk til middag, men fangsten var lik null da de forsøkte fiskelykken på sjøen. Fortsatt like sulten på torsk, tok de turen til merden de har stående. Her fikk de fatt i torsken.

— Men jeg så det var noe som ikke stemte, forteller Stig Skår.

Lang og skrantete

Torsken var lang og tynn, og så heller skrantete ut. Hadde fisken vært i fin form, ville den nok veid ti kilo, så lang var den, sier Skår.

Han er alltid spent på innholdet i magesekken til store fisker, og ropte på sønnen Mathias så også han skulle få se. Stig Skår la straks merke til en stor og misfarget magesekk.

— Jeg trodde kanskje fisken hadde fått i seg en stor krabbe, men da jeg sprettet magesekken, kom en colaboks til syne, forteller han.

Det var ekte vare, ingen light-variant.

Sønnen Mathias synes det var fælt å finne den store boksen i torskens magesekk, for torsken kan umulig ha hatt det godt etter at han åpnet gapet for aluminiumsboksen.

Familien pleier å bruke røde sluker når de skal fiske torsk, men at en rød colaboks skulle vekke like stor appetitt, kom som et sjokk.

— Torsken har det med å sluke det meste, så folk må ikke kaste søppel på sjøen, er oppfordringen fra familien Waage Skår.

Fant menneskehode i torsk

Austevoll-familien er ikke de første som er blitt overrasket over innholdet i fiskemager.

  • En garnfisker på Sunnmøre fant en velvoksen, fem kilos oter i magen på en breiflabb.
  • Ansatte i et firma som sløyet fisk i Cairns i Australia, fikk seg et skikkelig sjokk da de sprettet opp magen på en stor torsk: I torskemagen lå det nemlig et menneskehode. Det var stort sett intakt. Trolig stammet det fra en sjømann som var meldt savnet.
  • En linefisker fra Oldervik i Troms fant i en torskemage et yoghurtbeger halvfullt med reker. - Ingenting å snakke om, sa en kjenning til avisen Nordlys da han fikk høre historien: - I fjor fikk jeg en torsk som hadde en pakke med seks frosne karbonader i magen. Den dagen hadde vi både fisk og kjøtt til middag!
<b>BOKSEN:</b> Thomas Waage Skår viser frem colaboksen.
IRENE WAAGE