De trodde knapt sine egne øyne folkene som kom på arbeid på oppdrettsanlegget nord for Spissøy i Bømlo kommune i morges. Oppe på en gangbro mellom merdene inne i oppdrettsanlegget lå en 27 fot cabincruiser. Inne i cabincruiseren fant folkene en sovende mann i førtiårene. Da ringte de politiet.

Plukket opp mann fra sjøen

Litt før 08.30 i morges ringte en fisker til politiet. Han hadde plukket opp en mann i trettiårene fra sjøen nord for Spissøysundet i nærheten av brosamanbandet mellom Stord og Bømlo. Nedkjølt ble mannen sendt til Stord sykehus med ambulanse. Forklaringen han kom med der var ikke helt sannsynlig.

Like etterpå ringte folkene på oppdrettsanlegget og fortalte om sitt funn.

Stjålet

— Da begynte vi å se en sammenheng. Natt til i går ble en 27 fot cabincruiser av merket Nordan stjålet fra Eldøyane. Det var denne båten som ble funnet ødelagt oppe i oppdrettsanlegget. De to karene er fra vårt distrikt og godt kjent av oss fra før, forteller politioverbetjent Odd Harald Hovland på Stord lensmannskontor til bt.no.

Neppe Veritas-godkjent

— Hvordan havnet den ene karen i sjøen?

— Oppdrettsanlegget ligger midtfjords. Han må ha prøvd å komme seg i land. Han har laget seg en flåte av noen flottører og liknende, men den virket ikke. Flåten hadde i alle fall ikke blitt Veritas-godkjent, fastslår Hovland.

Til alt hell ble tyvradden og flåtebyggeren reddet opp av sjøen av fiskeren som kom forbi.