— Det vil ikke bli foretatt avhør i dag. Jeg mener min klient ikke er klar for det, sier advokat Tor Erling Staff, som representerer den siktede 55-åringen.

Han var i ettermiddag på vei tilbake til Ila fengsel for å besøke sin klient for andre gang i dag.

Om 55-åringen kan bli avhørt i morgen, er foreløpig ikke avgjort.

— Vi vil ta en ny vurdering på det i morgen, sier Staff.

Han ønsker fortsatt ikke å kommentere hvordan hans klient stiller seg til den alvorlige siktelsen.

— Siden han ikke har gitt noen forklaring til politiet om det ennå, kan jeg ikke si noe om det, sier Staff.

- Saken er styrket

Samtidig opplyser politiet i Follo at de mener de har styrket saken mot 55-åringen, etter at de blant annet har beslaglagt en bukse uten lommefôr.

Dette kom fram på en pressekonferanse i Ski lørdag, melder NTB.

Ifølge politiledelsen i Follo har politiet foretatt ransaking på flere oppholdssteder som den 55 år gamle siktede har hatt tilgang til.

I forbindelsene med ransakingene er det beslaglagt flere bukser. I en av dem manglet fôret i lommen.

Den 55 år gamle mannen som fredag ble pågrepet og siktet, er fortsatt siktet for elleve forhold. Disse forholdene omfatter lovbrudd mot elleve barn, kom det fram på pressekonferansen lørdag.

Hemmelig ransaking

– Siktelsen kan bli utvidet allerede i løpet av helgen, men det er tvilsomt om det skjer så raskt, sa politiadvokat Jorid Kile Berg på pressekonferansen.

Nå gjenstår blant annet etterforskning på mannens bosted.

Lommemannens kjennetegn har vært at han har lokket til seg barn ved å be dem finne ting i lommene - som er uten fôr. Deretter har han begått grove seksuelle overgrep mot flere av dem - blant annet ved å tvinge dem til munnsex.

Tidligere har politiet sikret bevis mot den antatte Lommemannen ved å foreta en hemmelig ransakelse i mannens hus. Hans DNA knytter ham til fem overgrepssaker.

Her har Lommemannen vært i Bergen - se grafikk

Beslagla politibok

Flere våpen, en politiradio og en håndbok om kriminalteknisk arbeid var blant gjenstandene politiet beslagla hos den siktede 55-åringen. Politiet brukte store deler av gårsdagen til å finkjemme 55-åringens bolig.

Les også: Kunne vært tatt i 1999

Med håndboken vil 55-åringen ha kunnet tilegne seg kunnskap om hvordan en unngår å legge igjen spor.

Hvorvidt våpnene som ble beslaglagt i boligen er lovlig registrerte, har politiet foreløpig ikke oversikt over.

Politiet fikk tips fra en tidligere ansatt i politiet om en mulig overgrepssak som ble henlagt i 1999. Basert på dette tipset rettet mistanken seg mot den nå pågrepne mannen.

Naustsøk

Også mannens naust ble ransaket i går. Flere etterforskere fra Vold- og sedelighetsavsnittet ved Sentrum politistasjon gikk inn i naustet sammen med kriminalteknikere.

En sivil politikvinne passet på naustet før kriminalteknikerne kom klokken 14.40. Etter et kort møte utenfor naustet låste en etterforsker opp naustet, og politigruppen startet arbeidet med å gjennomgå bygningen.

Naustet er innredet for overnatting og har vært eid av 55-åringen siden 1996. Det var ingen båt inne i naustet i dag. Bygningen er 35 kvadratmeter stor og skal være utlyst for salg.

Justisministeren: Lommemann-saken har plaget oss lenge

Tips fra eks-politi

Den hemmelige ransakingen i mannens bolighus ble gjort i begynnelsen av denne måneden. Det kom frem under politiets pressekonferanse i går.

Les også: En grei og jovial kar

– Endelig tatt

En rettslig kjennelse ga politiet lov til å ta seg inn i mannens hus i begynnelsen av januar og sikre DNA-spor av mannen.

DNA-et viste å samsvare med DNA fra fem overgrepssaker fra Oslo i 1995, Trondheim i 2003, Odda, Jevnaker og Førde i 2006.

– Lommemannen er endelig tatt, sier politimester Arne Jørgen Olafsen i Follo politidistrikt.

Nå vil etterforskningen i stor grad handle om avhør av vitner og ofre.

Les også: Veldig glad for pågripelsen | Kan bli dømt til kjempeerstatning

– I saken ligger det i overkant av 150 overgrep som vi mistenker «Lommemannen» for å ha begått. Siktelsen lyder foreløpig på elleve overgrep, sier Jorid Kile Berg hos Follo-politiet.

Hun legger til at det fortløpende vil bli vurdert å utvide siktelsen.

Politiet er fortsatt svært interessert i tips i saken. Les mer om Lommemannen på Kripos' egne nettsider.

Bergenseren vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag, siktet etter straffelovens paragraf 195, som gjelder seksuelt overgrep mot barn under 14 år.

PÅ BEVISJAKT: Etterforskere fra KRIPOS har også i dag undersøkt 55-åringens bolig.
HANS O. TORGERSEN/AFTENPOSTEN
Jan M. Lillebø
Etterforskere og kriminalteknikere undersøkte mannens naust i Fana.
Christiansen, Roar