Fredag ble han varetektsfengslet for ytterligere fire uker. Retten betegner bevisene som sterke.

Det går frem av kjennelsen at den siktede 18-åringen har hatt et blodig putetrekk hjemme hos seg da han ble tatt 21. februar.

Ifølge kjennelsen har politiet også funnet DNA fra osingen på Festes bukse, nærmere bestemt på innsiden av glidelåsen.

Det er også funnet flere avtrykk fra siktede i 98-åringens blod.

Møtte familie

Fredag morgen møtte den drapssiktede osingen i sitt andre fengslingsmøte siden pågripelsen 21. februar.

Han er siktet for voldtekt og drapet på Hilda Feste (98) første nyttårsdag. Fengslingsmøtet ble holdt bak lukkede dører, etter ønske fra 18-åringens forsvarer Rolf Knudsen. Han begrunnet det med klientens unge alder og at 18-åringen «ikke vil klare å forklare seg med pressen til stede».

Etter det forrige fengslingsmøtet 24. februar ga 18-åringen uttrykk for at han ble overrasket over det voldsomme presseoppbudet.

Klokken 10.30 leste tingrettsdommer Bygstad opp kjennelsen. Politiets ønske om 12 ukers varetekt ble av retten redusert til fire.

Slik var fengslingsmøtet ellers:

  • 09.45: Fengslingsmøtet er over, og 18-åringen blir ført ut av rettssalen. Tingrettsdommer Bygstad vil komme med sin kjennelse cirka klokken 10.
  • 09.44: Kjennelsen blir lest opp om cirka 20 minutter.
  • 09.20: Tingrettsdommeren har bestemt at dagens fengslingsmøte skal gå for lukkede dører. Siktedes unge alder, samt det faktum at han har gitt uttrykk for at det vil bli vanskelig å forklare seg med pressen til stede, gjør at tingrettsdommer Vigdis Bygstad velger å etterkomme ønsket om lukkede dører.
  • 09.05: 18-åringens forsvarere begjærer at fengslingsmøtet skal gå uten tilhørere eller presse til stede. Nå skal dommeren ta stilling til akkurat det spørsmålet, og tømmer salen. 18-åringen var tydelig glad over at venner og familie hadde møtt opp i dag, og smilte mot tilhørerbenken. Etter fengslingsmøtet fikk 18-åringen anledning til å snakke med sin nærmeste familie i noen minutter.

— Det er godt for ham å vite at de er der for å støtte ham, sier advokat Rolf Knudsen, den ene av 18-åringens forsvarere.

Politiet ville åpne

Politiet ønsket ikke lukkede dører.

— Vi kan ikke se at det er forhold som kan begrunne lukkede dører denne gangen. Men det får være opp til retten å avgjøre akkurat det spørsmålet, sa politiadvokat Sidsel Isachsen før fengslingen.

Fellende bevis

Denne uken ble det kjent at politiet mener å sitte med fellende bevis mot 18-åringen, som helt siden pågripelsen har hevdet sin uskyld.

18-ÅRINGEN: Politiet har funnet beviser.